Bug 38459 - https with HttpClient broken in master w/ Apple TLS selected (iOS and Mac)
Summary: https with HttpClient broken in master w/ Apple TLS selected (iOS and Mac)
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: master
Hardware: PC Mac OS
: High major
Target Milestone: (C7)
Assignee: Martin Baulig
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-02-04 15:45 UTC by Chris Hamons
Modified: 2016-04-26 14:02 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Chris Hamons 2016-02-04 15:45:07 UTC
This is hanging for me on mac and ios.

async partial void UIButton3_TouchUpInside(UIButton sender)
        {
            var c = new System.Net.Http.HttpClient();
            var x = await c.GetStreamAsync("https://xamarin.com");
            Console.WriteLine("Done");
        }
Comment 1 Chris Hamons 2016-02-04 15:51:53 UTC
Forgot to mention, you need Apple TLS selected
Comment 2 Sebastien Pouliot 2016-02-05 16:45:05 UTC
Yes, it hangs in my test cases too.
Comment 3 Sebastien Pouliot 2016-02-05 18:27:03 UTC
Updating milestone, this is one of the key feature of C7.
Comment 4 Martin Baulig 2016-02-09 21:47:16 UTC
I'm currently testing a fix, should hopefully land shortly.
Comment 6 Rajneesh Kumar 2016-04-26 14:02:19 UTC
I have checked this issue with the following build from cycle 7:
XamarinStudio-6.0.0.5102_2f39383032b0284d239255ca20b487ecf3a779b0
xamarin.ios-9.8.0.296_801f373bf2032d73b46c6b97dbbd5eec3651e523

To check this I have used the code provided in the bug description and  observed that that this issue has been fixed and now the app doesn't hang.

Screencast: http://www.screencast.com/t/sF6uJvk6v

This issue has been fixed hence, I am closing this issue.

Enviornment Info: https://gist.github.com/Rajneesh360Logica/601ca9697f2008c86867a4337f81c748

Thanks..!