Bug 37955 - xamarin.forms ios app crashes on start without any error
Summary: xamarin.forms ios app crashes on start without any error
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.0.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-01-23 21:34 UTC by mehdy
Modified: 2017-06-19 19:57 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description mehdy 2016-01-23 21:34:41 UTC
My xamarin.forms ios app started to crash without showing any errors and it exits.
after showing loaded assembly list it only says:
 
2016-01-23 15:25:40.306 mesh1.iOS[1078:20753] Warning: PLCrashReporter has pending crash report.

any Ideas?



=== Xamarin Studio ===

Version 5.10.2 (build 55)
Installation UUID: dc557d2a-b8cc-4a85-9bf5-8e57c90c0dee
Runtime:
	Mono 4.2.2 (explicit/996df3c)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 402020030

=== Xamarin.Profiler ===

Not Installed

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.0.1.9 (Starter Edition)
Android SDK: /Users/mehdymohajery/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3 (API level 10)
		5.0 (API level 21)
		6.0 (API level 23)

SDK Tools Version: 24.4.1
SDK Platform Tools Version: 23.0.1
SDK Build Tools Version: 23.0.2

Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.6.5
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 7.2 (9548)
Build 7C68

=== Xamarin.Mac ===

Not Installed

=== Xamarin.iOS ===

Version: 9.4.1.24 (Indie Edition)
Hash: 47eb74b4
Branch: master
Build date: 2016-01-20 17:06:01-0500

=== Build Information ===

Release ID: 510020055
Git revision: 7c95611a8097853826b8ee411887a1f88cf83add
Build date: 2016-01-19 22:23:27-05
Xamarin addins: 9816bee7ff5ab3845ef51354dc687010422beb68
Build lane: monodevelop-lion-cycle6-c6sr1

=== Operating System ===

Mac OS X 10.11.3
Darwin MacBook-Pro.local 15.3.0 Darwin Kernel Version 15.3.0
    Thu Dec 10 18:40:58 PST 2015
    root:xnu-3248.30.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 mehdy 2016-01-23 23:19:01 UTC
the issue is happening on beta channel, 
I usually keep XS on beta channel to get the latest updates.
when I changed XS update channel to stable and installed the stable version 
the issue fixed.
Comment 2 Stephane Delcroix 2016-01-25 10:24:06 UTC
Hi mehdy,

Without any reproduction case, there is very little we can do but guess. could you please attach your project so we could at least try to reproduce the issue on our end, then come up with a solution ?

Warm regards,

the xf team
Comment 3 mehdy 2016-01-25 16:28:12 UTC
It's a commercial product so I can't share the project.
Is there any verbose logging for execution and debugging process that I can share?
Comment 5 Stephane Delcroix 2017-06-19 19:57:00 UTC
Closing as, without a valid reproduction, we're unable to reproduce and investigate the issue