Bug 37352 - XAML extension installed but IntelliSense errors remain
Summary: XAML extension installed but IntelliSense errors remain
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.Forms ()
Version: 4.0.0 (C6)
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-12-31 12:08 UTC by Alexey Zimarev
Modified: 2016-05-18 13:56 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
screenshort (32.36 KB, image/png)
2015-12-31 12:08 UTC, Alexey Zimarev
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Alexey Zimarev 2015-12-31 12:08:05 UTC
Created attachment 14421 [details]
screenshort

I installed the plugin as described here http://www.cazzulino.com/enable-xaml-forms-intellisense.html

I have VS 2015 Update 1 and Xamarin4.

I can see the first line in white, this suppose to mean that XAML service is working but IntelliSense errors don't go away
Comment 1 Alexey Zimarev 2015-12-31 12:11:46 UTC
This is only partially correct. For XAML files with COntentView root tag I get no errors. However, for views that use local custom classes inherited from BaseContentPage<>, it is broken. Check your Xamarin Sport sample.
Comment 2 Daniel Cazzulino 2016-05-18 13:56:26 UTC
I've forwarded the issue to the XAML team  who owns the intellisense experience.

Thanks for reporting the issue!