Bug 3708 - Resources in an indirectly referenced assembly aren't included in the app
Summary: Resources in an indirectly referenced assembly aren't included in the app
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS add-in ()
Version: Trunk
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Alan McGovern
URL:
: 4192 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-03-01 18:18 UTC by Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
Modified: 2014-05-26 03:30 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Test solution (21.27 KB, application/zip)
2012-03-01 18:18 UTC, Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2012-03-01 18:18:06 UTC
Created attachment 1449 [details]
Test solution

See attached solution.

The project setup is like this:
resxInLib: contains resource for pt-BR.
RefResLib: references resxInLib
ResourceTest: references RefResLib (but not resxInLib).

Try to execute the solution, and you'll hit a ManifestMissingException. The resource for pt-BR is not in the app.

Now add a reference to resxInLib in ResourceTest and rebuild. The app now runs successfully.
Comment 2 shill 2012-06-20 19:56:16 UTC
It would be nice to get this fixed!

This is a nightmare to manage on large solutions.


MonoDevelop 3.0.3.2
Installation UUID: 1cbc3b4f-5129-4caa-b5b5-4fd07472620c
Runtime:
	Mono 2.10.9 (tarball)
	GTK 2.24.10
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 210090011
Apple Developer Tools:
	 Xcode 4.2 (828)
	 Build 4C199
Monotouch: 5.2.12
Mono for Android not installed
Build information:
	Release ID: 30003002
	Git revision: 7bf6ac0ca43c1b12703176ad9933c3484c05c84c-dirty
	Build date: 2012-06-16 04:36:10+0000
	Xamarin addins: 62ad7268d38c2ece7e00dc32960bd3bdab8fec38
Operating System:
	Mac OS X 10.6.8
	Darwin shill-iMac.local 10.8.0 Darwin Kernel Version 10.8.0
	    Tue Jun  7 16:33:36 PDT 2011
	    root:xnu-1504.15.3~1/RELEASE_I386 i386
Comment 3 Alan McGovern 2012-09-19 11:48:19 UTC
This should be fixed in git now. Thanks for the report.
Comment 4 shill 2012-09-20 12:57:57 UTC
Thanks, What vesion is this fix included in?
Comment 5 Jeffrey Stedfast 2012-10-22 18:08:57 UTC
*** Bug 4192 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 6 Alan McGovern 2012-10-22 18:26:17 UTC
Just a quick update, the fix has not been included in any release yet. It should be in 3.1.x whenever we do a release of the 3.1 series.