Bug 36764 - Simulator keeps freezing
Summary: Simulator keeps freezing
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 4.0.0 (C6)
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-12-09 14:08 UTC by James Housley
Modified: 2016-12-22 23:22 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description James Housley 2015-12-09 14:08:06 UTC
Running my app from VS2015, the simulator keeps freezing when attempting to navigate round the app, including scrolling
Comment 1 James Housley 2015-12-09 14:10:42 UTC
Just to clarify, when I say the simulator is freezing, it does not respond and I get Apple's spinning beach ball cursor.
Comment 2 Enzo Heredia 2016-04-11 16:34:05 UTC
Hi James,
which Xamarin version you were in when you got this error? are you still experiencing this behaviour with latest alpha version?
Comment 3 James Housley 2016-04-14 11:51:18 UTC
Hi. I'm currently using Xamarin v4.0.1.147 and Xamarin.iOS 9.4.2.28, but I don't think I've had the issue in the last couple of weeks, so it may have sorted itself. In case it helps identify similar problems, I had found that I was usually getting the freeze when I interrupted an animation on the simulator, and that it happened even when not debugging.
Comment 4 James Housley 2016-04-19 17:24:03 UTC
Ah ha, I just got the same problem today using the versions above.
Comment 5 Jose Gallardo 2016-12-22 23:22:09 UTC
Hi,
As we've added several improvements to our build system and deploying/debugging mechanism since the bug was reported, I'm resolving it tentatively as Fixed.
That said, if you're still facing this issue with current bits, please feel free to reopen the bug.
Thanks