Bug 36736 - Continuing to receive warnings about removed Launch Image asset catalog
Summary: Continuing to receive warnings about removed Launch Image asset catalog
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 4.0.0 (C6)
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: 4.3.0 (C9)
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-12-08 23:26 UTC by Matthew Orlando
Modified: 2016-12-23 05:14 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Matthew Orlando 2015-12-08 23:26:15 UTC
Our project started out supporting iOS 7+, so we created all of the necessary launch images. We decided to remove support for iOS 7, and since 8+ can all use launch storyboards, we removed LaunchImage from the asset catalog, and all references to it from Info.plist and the iOS project file.

Even after doing Build-Clean, we continue to get the warning:

> 1>C:\Program Files (x86)\MSBuild\Xamarin\iOS\Xamarin.iOS.Common.targets(985,3): warning : The launch image set "LaunchImage" has 5 unassigned children.

I have scoured our source tree (and all the intermediate dirs) for any reference to LaunchImage and it's all clean. The only thing I can think is that it got left behind on the OSX host and is still being referenced for some reason (I see several copies of LaunchImage.launchimage scattered throughout ~/Library/Caches/Xamarin/mtbs/builds/<myProject>)

If I check out the project on OSX and build with Xamarin Studio instead, the warning isn't there. It's only when I build from VS.

I can try reproducing with a new project if need be.
Comment 1 Matthew Orlando 2015-12-08 23:30:06 UTC
After making an ostensibly unrelated change (to the storyboard), the warning is no longer appearing. I assume whatever I did invalidated the badly-cached item.
Comment 2 Matthew Orlando 2015-12-09 17:39:48 UTC
I stand corrected. The warning is still appearing for the first build after a clean.
Comment 3 Adrian Alonso 2016-05-11 18:17:57 UTC
Hi Matthew, it would be great if you could provide a sample solution with some repro steps so we can try to reproduce the issue on our side. Thanks, Adrian
Comment 4 Matthew Orlando 2016-05-16 23:27:44 UTC
Apparently this issue has cleared up some time in the last few months. I am not seeing this on the current beta channel.
Comment 5 Jose Gallardo 2016-12-22 23:21:38 UTC
As per Comment 4 marking the bug as Resolved Fixed
Comment 6 Naqeeb 2016-12-23 05:14:39 UTC
As per comment 4 and comment 5 closing this issue.