Bug 3657 - Creating MAC Installer failes
Summary: Creating MAC Installer failes
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Mac Add-in ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Miguel de Icaza [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-02-27 11:02 UTC by Tommy Brander
Modified: 2012-04-27 11:49 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Tommy Brander 2012-02-27 11:02:24 UTC
I've recently updated to XCode 4.3 and then downloaded MonoDevelop 2.8.6.5. Compiling my MonoMac project goes OK, but when creating a MAC Installer, I get the following packeting error:

Merging Mono into app bundle
/Applications/MonoDevelop.app/Contents/MacOS/lib/monodevelop/AddIns/MonoDevelop.MonoMac/mmp --nolink -o "/tmp/monomac-build-634659571924584650" -n "MyCloud" -a "/Users/tommy/Utveckling/DemoCo/MyCloud/MyCloud.Library/bin/Release/MyCloud.Library.dll" -a "/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/mono/4.0/System.dll" -a "/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/mono/4.0/System.Xml.dll" -a "/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/mono/4.0/System.Core.dll" -a "/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/mono/4.0/System.Xml.Linq.dll" -a "/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/mono/4.0/System.Drawing.dll" -a "/Applications/MonoDevelop.app/Contents/MacOS/lib/monodevelop/AddIns/MonoDevelop.MonoMac/MonoMac.dll" -a "/Users/tommy/Utveckling/DemoCo/MyCloud/Renci.SshNet.dll" -a "/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/mono/4.0/Mono.Data.Sqlite.dll" "/Users/tommy/Utveckling/DemoCo/MyCloud/MyCloud.Mac/bin/Release/MyCloud.exe"

Unhandled Exception: System.ComponentModel.Win32Exception: ApplicationName='gcc', CommandLine='-mmacosx-version-min=10.5 -m32 /tmp/monomac-build-634659571924584650/MyCloud.app/Contents/MacOS/driver.m -o /tmp/monomac-build-634659571924584650/MyCloud.app/Contents/MacOS/MyCloud -D_THREAD_SAFE -I/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/include/mono-2.0   /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/libmono-2.0.a -framework AppKit -liconv', CurrentDirectory=''
  at System.Diagnostics.Process.Start_noshell (System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo, System.Diagnostics.Process process) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Diagnostics.Process.Start_common (System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo, System.Diagnostics.Process process) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Diagnostics.Process.Start (System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoMac.Bundler.Driver.RunCommand (System.String path, System.String args, System.String[] env, System.String& output) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoMac.Bundler.Driver.Compile () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoMac.Bundler.Driver.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ComponentModel.Win32Exception: ApplicationName='gcc', CommandLine='-mmacosx-version-min=10.5 -m32 /tmp/monomac-build-634659571924584650/MyCloud.app/Contents/MacOS/driver.m -o /tmp/monomac-build-634659571924584650/MyCloud.app/Contents/MacOS/MyCloud -D_THREAD_SAFE -I/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/include/mono-2.0   /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.9/lib/libmono-2.0.a -framework AppKit -liconv', CurrentDirectory=''
  at System.Diagnostics.Process.Start_noshell (System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo, System.Diagnostics.Process process) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Diagnostics.Process.Start_common (System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo, System.Diagnostics.Process process) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Diagnostics.Process.Start (System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoMac.Bundler.Driver.RunCommand (System.String path, System.String args, System.String[] env, System.String& output) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoMac.Bundler.Driver.Compile () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoMac.Bundler.Driver.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 
mmp exited with code 1

Merging Mono failed
Comment 1 Tommy Brander 2012-04-04 05:17:26 UTC
I solved the issue by installing XCode 4.3 add-on "Command Line Tools".