Bug 3624 - Cursor in XML files moves around erratically on newline
Summary: Cursor in XML files moves around erratically on newline
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: XML Editor ()
Version: 2.8.6
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-02-23 19:16 UTC by adam.lickel
Modified: 2017-05-31 10:40 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description adam.lickel 2012-02-23 19:16:19 UTC
When editing XML files, the editor cannot handle newlines within a tag.
If I start a tag and then hit enter, it will insert a newline after the text, but move my cursor somewhere roughly 4 characters within the current line of text.

This is most noticeable with things like Android layout files.

For example: (| is the cursor, \n is where I hit enter)

<item name="foo"|\n

becomes:

<item name="|\nfoo"

becomes:

<item na|me="
    foo"
Comment 1 Mike Krüger 2012-02-24 01:42:45 UTC
mhutch: can you repro this - you've more knowledge about the xml formatting. 

That case seems to work for me.
Comment 2 Matt Ward 2017-05-31 10:40:51 UTC
This seems to be working OK in VS for Mac 7.0.1 and Xamarin Studio 6.3.

If you are still experiencing this issue please re-open the bug report. Thanks!