Bug 36034 - Updating from V1.5.1 -pre1 to V2 of Forms never copies the forms libraries to debug on build
Summary: Updating from V1.5.1 -pre1 to V2 of Forms never copies the forms libraries to...
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-11-19 03:51 UTC by FieldstrikeMobile
Modified: 2015-11-30 09:57 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description FieldstrikeMobile 2015-11-19 03:51:11 UTC
Every time I upgrade to V2 using Visual studio 2015 something locks the file and produces

warning MSB3026: Could not copy "D:\tfs\MyApp\MyApp-FormsV2Testing\packages\Xamarin.Forms.2.0.0.6482\lib\portable-win+net45+wp80+win81+wpa81+MonoAndroid10+MonoTouch10+Xamarin.iOS10\Xamarin.Forms.Core.dll" to "bin\Debug\Xamarin.Forms.Core.dll". Beginning retry 1 in 1000ms. The process cannot access the file 'bin\Debug\Xamarin.Forms.Core.dll' because it is being used by another process.

the file is always in use when visual studio is open.

To solve this I have to close visual studio, copy the file across manually to all debug folders and reopen visual studio
Comment 1 FieldstrikeMobile 2015-11-19 03:58:31 UTC
Deleting and re-downloading the packages folder fixes this, So I'm not sure what is going on here?