Bug 3537 - [CorDebugger] Launch of executable for debug under Microsoft .NET fails
Summary: [CorDebugger] Launch of executable for debug under Microsoft .NET fails
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 13508
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Debugger ()
Version: 2.8.6
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-02-19 13:16 UTC by Alexey Pelykh
Modified: 2013-09-16 17:18 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 13508

Description Alexey Pelykh 2012-02-19 13:16:05 UTC
Description of Problem:
After selecting 'Debug' configuration and Microsoft .NET target, debug of application fails

Steps to reproduce the problem:
1. Select Debug configuration
2. Select Microsoft .NET target/runtime
3. Hit Run->Debug

Actual Results:
System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80070032): The request is not supported. (Exception from HRESULT: 0x80070032)

   at Microsoft.Samples.Debugging.CorDebug.NativeApi.ICorDebug.CreateProcess(String lpApplicationName, String lpCommandLine, SECURITY_ATTRIBUTES lpProcessAttributes, SECURITY_ATTRIBUTES lpThreadAttributes, Int32 bInheritHandles, UInt32 dwCreationFlags, IntPtr lpEnvironment, String lpCurrentDirectory, STARTUPINFO lpStartupInfo, PROCESS_INFORMATION lpProcessInformation, CorDebugCreateProcessFlags debuggingFlags, ICorDebugProcess& ppProcess)

   at Microsoft.Samples.Debugging.CorDebug.CorDebugger.CreateProcess(String applicationName, String commandLine, SECURITY_ATTRIBUTES processAttributes, SECURITY_ATTRIBUTES threadAttributes, Boolean inheritHandles, Int32 creationFlags, IntPtr environment, String currentDirectory, STARTUPINFO startupInfo, PROCESS_INFORMATION& processInformation, CorDebugCreateProcessFlags debuggingFlags)

   at Microsoft.Samples.Debugging.CorDebug.CorDebugger.CreateProcess(String applicationName, String commandLine, String currentDirectory, IDictionary`2 environment, Int32 flags)

   at MonoDevelop.Debugger.Win32.CorDebuggerSession.OnRun(DebuggerStartInfo startInfo)

   at Mono.Debugging.Client.DebuggerSession.<>c__DisplayClassc.<Run>b__a()

Expected Results:
Application launched for debug

How often does this happen? 
Everytime

Additional Information:
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2012-04-26 15:53:11 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 4192 ***
Comment 2 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-02-20 19:26:05 UTC
Not a dup. This exception has been reported against 4.0: http://forums.xamarin.com/discussion/1491/xamarin-studio-and-debugging-asp-net-mvc-yields-0x80070032#latest
Comment 3 Jeffrey Stedfast 2013-02-21 14:46:04 UTC
According to http://community.sharpdevelop.net/forums/p/11483/31400.aspx it looks like this is caused when trying to debug 64bit

Are you building for 64bit? or 32bit? Can you try targeting 32bit?
Comment 4 Dave Thomas 2013-07-03 11:32:12 UTC
I tested this and it occurs on 32bit too.
Comment 5 Marius Ungureanu 2013-09-16 17:18:57 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 13508 ***