Bug 3521 - Launching Xcode 4.3 from MD times out if Xcode has never been run before
Summary: Launching Xcode 4.3 from MD times out if Xcode has never been run before
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS add-in ()
Version: 2.8.6
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Alan McGovern
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-02-17 14:27 UTC by Jeffrey Stedfast
Modified: 2012-02-17 18:01 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Jeffrey Stedfast 2012-02-17 14:27:28 UTC
If you launch a fresh install of Xcode 4.3 (i.e. never been run before), MonoDevelop times out trying to launch Xcode.

This happens because Xcode takes extra time to initialize (presumably writing out config files and such).

Might also be because Xcode is prompting the user for info. I'll need to actually install Xcode 4.3 and launch it to see what else it does during startup.
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2012-02-17 14:42:56 UTC
Okay, so...

The first time you launch Xcode 4.3, you have to go through a wizard.
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2012-02-17 18:01:33 UTC
This doesn't seem to be an issue in monodevelop master