Bug 34328 - Background fetch not supported yet when using Xcode 7
Summary: Background fetch not supported yet when using Xcode 7
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 34552
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Tools ()
Version: XI 9.0 (iOS9)
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-09-28 04:22 UTC by Philip
Modified: 2015-12-08 15:44 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 34552

Description Philip 2015-09-28 04:22:02 UTC
I can't simulate Background Fetch in the iOS Simulator with Xamarion Studio 5.9.7 (build 9). When I try to do I get the error message: "Background fetch not supported yet when using Xcode 7".

I'm not sure if it's appropiate to report this as a bug. I really need to test background fetch to ship an app I'm working on, and I can't test this right now.
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2015-10-06 16:24:24 UTC
This error comes from Xamarin.iOS
Comment 2 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-10-07 08:00:34 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 34552 ***
Comment 3 William Grand 2015-11-30 16:50:33 UTC
This is still not fixed.  Here is my environment.

=== Xamarin Studio ===

Version 5.10.1 (build 1)
Installation UUID: a5e114d0-12f7-4e28-9220-07b18b138dad
Runtime:
	Mono 4.2.1 (explicit/6dd2d0d)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 402010102

=== Xamarin.Profiler ===

Not Installed

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 7.1.1 (9081)
Build 7B1005

=== Xamarin.iOS ===

Version: 9.2.1.52 (Indie Edition)
Hash: d070a7b
Branch: master
Build date: 2015-11-23 12:29:45-0500

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.0.0.34 (Indie Edition)
Android SDK: /Users/wgrand/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3   (API level 10)
		4.0.3 (API level 15)
		4.1   (API level 16)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)
		5.1   (API level 22)
		6.0   (API level 23)

SDK Tools Version: 24.3.4
SDK Platform Tools Version: 23
SDK Build Tools Version: 23

Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.6.5
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.Mac ===

Not Installed

=== Build Information ===

Release ID: 510010001
Git revision: bee8b40553477ae2f5a5fdb19b7c9aa2505c3b02
Build date: 2015-11-23 15:39:53-05
Xamarin addins: d456dff337fe54102a1d98f6cf49c5abe0747ee3
Build lane: monodevelop-lion-cycle6-baseline

=== Operating System ===

Mac OS X 10.11.1
Darwin Williams-iMac-2.local 15.0.0 Darwin Kernel Version 15.0.0
    Sat Sep 19 15:53:46 PDT 2015
    root:xnu-3247.10.11~1/RELEASE_X86_64 x86_64