Bug 34325 - Stuck at "Detecting installed packages"
Summary: Stuck at "Detecting installed packages"
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-09-27 08:54 UTC by Hemanth Kumar
Modified: 2017-06-28 11:39 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Hemanth Kumar 2015-09-27 08:54:40 UTC
Dear Team,

I was trying to debug the project, Xamarin studio keeps showing the "Detecting installed packages" and it stays forever. 

Sometimes I see same behaviour with the status as "Building:<project name>(debug)."

Googled for this behaviour, and someone says killing the adb.exe from the task manager and re-try to debug. this solution worked sometimes and sometimes not. I had to restart my PC to get around this.

Appreciate if you can look in to this and advice.

Regards,
Hemanth
Comment 1 Sadik Ali 2016-01-13 07:01:17 UTC
I have checked this issue with latest C6SR1 build XamarinStudio-5.10.2.51_36453d5e06a1ad2cc8d261ad32e29abe0ed57c1f and not able to reproduce the issue. 
Could you please provide me environment info, Ide logs to reproduce this issue at my end.

Ide Logs(XS): Help-Open log Directory

Screencast: http://www.screencast.com/t/IuvHtN5Pf

Environment info:

=== Xamarin Studio ===

Version 5.10.2 (build 51)
Installation UUID: 3a161e2e-f177-4de6-b6fa-36c4669f952b
Runtime:
	Microsoft .NET 4.0.30319.42000
	GTK+ 2.24.23 (MS-Windows theme)
	GTK# 2.12.30

=== Xamarin.Profiler ===

Not Installed

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.0.1.5 (Trial Edition)
Android SDK: F:\Android\android-sdk
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
		5.1    (API level 22)
		6.0    (API level 23)

SDK Tools Version: 24.4.1

SDK Platform Tools Version: 23.0.1

SDK Build Tools Version: 23.0.1


Java SDK: C:\Program Files (x86)\Java\jdk1.7.0_71
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 24.71-b01, mixed mode, sharing)

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.6.2
Location: C:\Program Files\Xamarin Android Player\DeviceManager.exe

=== Build Information ===

Release ID: 510020051
Git revision: 36453d5e06a1ad2cc8d261ad32e29abe0ed57c1f
Build date: 2016-01-12 14:16:50-05
Xamarin addins: ab25321e8918350655a7d46c86cfbaac3222fd3c
Build lane: monodevelop-windows-cycle6-c6sr1

=== Operating System ===

Windows 6.3.9600.0 (64-bit)
Comment 2 Adam Hartley [MSFT] 2017-06-28 11:39:49 UTC
Because we have not received a reply to our request for more information we are closing this issue. If you are still encountering this issue, please reopen the ticket with the requested information. Thanks!