Bug 33808 - Changing XML values requires a clean -> build
Summary: Changing XML values requires a clean -> build
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: MSBuild ()
Version: 5.2
Hardware: PC Mac OS
: High normal
Target Milestone: 6.0 (C6)
Assignee: dean.ellis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-09-08 23:27 UTC by Cody Beyer (MSFT)
Modified: 2015-10-05 09:11 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Cody Beyer (MSFT) 2015-09-08 23:27:22 UTC
### Description

Using the latest Alpha, changing a resource XML requires a clean and then build, for the changes to be recognized

### Steps to Reproduce

1. Ensure latest alpha is installed
2. Use an app that uses Color.xml such as: https://github.com/xamarin/monodroid-samples/tree/master/SkeletonApp
3. Edit color resource

### Expected Results

Running should reflect changes in color XML

### Actual Results

Changes are not reflected until clean -> build

### Version

=== Xamarin Studio ===

Version 5.10 (build 704)
Installation UUID: b46033be-d5c0-46eb-aef7-fc4df7011580
Runtime:
	Mono 4.2.0 (explicit/2701b19)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 402000207

=== Xamarin.Profiler ===

Version: 0.20.0.0
Location: /Applications/Xamarin Profiler.app/Contents/MacOS/Xamarin Profiler

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.4 (7720)
Build 6E35b

=== Xamarin.Android ===

Version: 5.1.99.653 (Business Edition)
Android SDK: /Users/codybeyer/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		4.0.3 (API level 15)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)

SDK Tools Version: 24.3.4
SDK Platform Tools Version: 23.0.0
SDK Build Tools Version: 23.0.0

Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.5.6
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.13.0.131 (Business Edition)
Hash: 79f8535
Branch: master
Build date: 2015-08-31 15:32:33-0400

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.3.0.131 (Business Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 510000704
Git revision: c16e63aeeaa63ea912638f958ae1547905aed4e5
Build date: 2015-08-31 15:47:00-04
Xamarin addins: a7a74af8bcc6bca9a02f34afb66025c0a3fa18cb
Build lane: monodevelop-lion-master

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.5
Darwin Codys-MacBook-Pro.local 14.5.0 Darwin Kernel Version 14.5.0
    Wed Jul 29 02:26:53 PDT 2015
    root:xnu-2782.40.9~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 dean.ellis 2015-09-22 04:04:05 UTC
Fixed in monodroid/master/8f1bad88
Comment 2 Abhishek 2015-10-05 09:11:21 UTC
I am able to reproduce this issue at my end with the following build:
Here is the screencast for the same: http://www.screencast.com/t/BHcBrgVVYfX

I have checked this issue with the latest C6 build:
mono-android-6.0.0-8_a7ac95bde37243620bf9aeb58adba982acc41b05

Now this issue is working fine. Here is the screencast for the same:
http://www.screencast.com/t/8WRAp7Blo

Hence closing this issue.

Thanks!