Bug 33283 - Some runtime tests occasionally hang on Linux amd64
Summary: Some runtime tests occasionally hang on Linux amd64
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: General ()
Version: unspecified
Hardware: Other Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-08-20 19:17 UTC by Alexander Köplinger
Modified: 2016-04-19 01:04 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Alexander Köplinger 2015-08-20 19:17:32 UTC
Looking through my CI, there are a bunch of runtime tests that sometimes hang during test execution.
I looked back about a month, it may be going on for longer though.

finalizer-thread.exe
threadpool-exceptions1.exe
threadpool-exceptions2.exe
threadpool-exceptions4.exe
appdomain-exit.exe
appdomain-unload.exe

Run this in mono/tests to reproduce (this one uses finalizer-thread.exe):

>  while [ $? -eq 0 ]; do ./test-driver 'MONO_PATH=../../mcs/class/lib/net_4_x MONO_CFG_DIR=../../runtime/etc ../../doltlibtool --mode=execute ../../mono/mini/mono' finalizer-thread.exe "" dump-output --config tests-config --optimize=all --debug; done

Ubuntu 14.04, amd64

While there are multiple tests that hang, I suspect the root cause is the same.
Comment 1 Alexander Köplinger [MSFT] 2016-04-19 01:04:50 UTC
This seems fixed, those tests pass consistently on master now.