Bug 33207 - JPG icon Images cannot be used with WatckKit
Summary: JPG icon Images cannot be used with WatckKit
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: MSBuild ()
Version: XI 8.10
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-08-18 17:15 UTC by Cody Beyer (MSFT)
Modified: 2015-08-31 15:54 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Cody Beyer (MSFT) 2015-08-18 17:15:13 UTC
### Description

When attempting to deploy a project which uses JPG images for icons, errors are reported saying the PNG for each icon can not be found

### Sample Error

https://gist.github.com/CodyBeyer/a5d8c476b16bd7eeb5e3

### Sample App

Attached

### Steps to Reproduce

1. Open the sample app
2. Attempt to deploy to iPhone with paired Watch

### Expected Results

App deploys

### Actual Results

App fails with error message similar to above

### Versions

=== Xamarin Studio ===

Version 5.9.5 (build 9)
Installation UUID: 8915c17c-ec61-4ec3-8f89-0683d6363abf
Runtime:
	Mono 4.0.3 ((detached/d6946b4)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400030020

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.4 (7720)
Build 6E35b

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.10.4.46 (Business Edition)
Hash: 2c66d2f
Branch: master
Build date: 2015-08-04 13:52:25-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 5.1.5.3 (Business Edition)
Android SDK: /Users/codybeyer/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		4.0.3 (API level 15)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: Unknown version
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.0.2.111 (Business Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 509050009
Git revision: b99cb19a1d3b15d8980c4616f13f837457e5b292
Build date: 2015-07-28 02:01:44-04
Xamarin addins: d53d6eceb828422f3d4aff8547f2f6bab6c9ea58

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.5
Darwin BeyerStudios.local 14.5.0 Darwin Kernel Version 14.5.0
    Wed Jul 29 02:26:53 PDT 2015
    root:xnu-2782.40.9~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Sebastien Pouliot 2015-08-18 20:06:42 UTC
I don't recall if it's allowed by Xcode... but, if that's not the case, the error message should minimally be updated
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2015-08-31 15:52:43 UTC
Where are you trying to use JPEGs? AppIcons? Images? LaunchImages? It's not entirely clear.
Comment 3 Jeffrey Stedfast 2015-08-31 15:54:25 UTC
BTW, it's not supported by actool. The "error" is that actool is not giving us an error when you use JPEG images, but neither is it outputting the files that it says it is outputting.

Hence the exception about files not existing.

Solution: Don't use JPEG images.


I've removed the ability in the UI to select JPEGs.