Bug 32909 - [XAML Intellisense] [VS2015-only] Getting crash when using bindable properties on XAML.
Summary: [XAML Intellisense] [VS2015-only] Getting crash when using bindable propertie...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.Forms ()
Version: 3.11 (C5)
Hardware: PC Windows
: High critical
Target Milestone: 3.11.4 (C5SR4)
Assignee: Bugzilla
URL:
: 32953 32977 33104 ()
Depends on:
Blocks: 32977
  Show dependency tree
 
Reported: 2015-08-10 09:34 UTC by Parmendra Kumar
Modified: 2015-08-27 15:52 UTC (History)
9 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Parmendra Kumar 2015-08-10 09:34:25 UTC
Created attachment 12427 [details]
IDE Log

Steps to reproduce:

1. Create a Xamarin.Forms (PCL) application.
2. Update Xamarin.Forms version to 1.5.0-pre1
3. Add a new .XAML file into PCL project.
4. Use bindable property 'Grid' 

<Label Grid.

Actual: VS getting crash.

Expected result: VS should not crash and user should able to use bindable property Intellisense.

Screencast: http://www.screencast.com/t/buc4OKwzmfrv

Note: On VS 2013 its working fine.

Environment info:

Xamarin.Forms: 1.5.0-pre1
Microsoft Visual Studio Enterprise 2015
Version 14.0.23107.0 D14REL
Microsoft .NET Framework
Version 4.6.00079
Installed Version: Enterprise
Xamarin   3.11.836.0
Xamarin.Android   5.1.5.3 
Xamarin.iOS   8.10.4.0 
Xamarin.iOS Unified Migration   1.0
Comment 1 Rajneesh Kumar 2015-08-11 07:58:37 UTC
*** Bug 32953 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 2 Rajneesh Kumar 2015-08-14 08:26:25 UTC
*** Bug 33104 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Parmendra Kumar 2015-08-14 08:37:37 UTC
*** Bug 33104 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Parmendra Kumar 2015-08-21 09:23:53 UTC
I have checked this issue with builds Xamarin.VisualStudio_3.11.886_c179066b8222d14ce64b29b5f0dfd5a49ed9656f
Xamarin.VisualStudio_3.11.902_aeefbc108753c198790df011c2736e52b1b9c00c

And its working fine at my end.

Hence closing this issue.

Thanks.
Comment 5 Brendan Zagaeski (Xamarin Team, assistant) 2015-08-27 15:52:11 UTC
*** Bug 32977 has been marked as a duplicate of this bug. ***