Bug 32459 - Profiler 0.18 always launches app in iPhone 4s simulator
Summary: Profiler 0.18 always launches app in iPhone 4s simulator
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Profiler
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Rodrigo Moya
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-07-26 15:00 UTC by Joe Pro
Modified: 2015-09-01 10:21 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Joe Pro 2015-07-26 15:00:16 UTC
Trying to run the profile on an iPad-only app but the profiler always run the app in the iPhone 4s simulator, no matter which simulator I select in XS.  Is there a way around this or force the profiler to use a different simulator?  

=== Xamarin Studio ===

Version 5.9.4 (build 5)
Installation UUID: 48ad09a3-7df4-48fc-8f88-3410a31f993e
Runtime:
	Mono 4.0.2 ((detached/c99aa0c)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400020005

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.3.2 (7718)
Build 6D2105

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.10.3.2 (Business Edition)
Hash: 8b265d6
Branch: master
Build date: 2015-06-30 15:19:13-0400

=== Xamarin.Android ===

Not Installed

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Xamarin.Mac ===

Not Installed

=== Build Information ===

Release ID: 509040005
Git revision: 8010a90f6e246b32364e3fb46ef2c9d1be9c9a2b
Build date: 2015-06-08 16:52:06-04
Xamarin addins: 7e93e9c3503f28770f23ce1b7eafd829919f18e8

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.3
Darwin Josephs-iMac-2.local 14.3.0 Darwin Kernel Version 14.3.0
    Mon Mar 23 11:59:05 PDT 2015
    root:xnu-2782.20.48~5/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Rodrigo Moya 2015-07-31 06:56:31 UTC
This is fixed now, in both XS and Profiler, so should be available in next release (0.20)
Comment 2 Udham Singh 2015-08-17 15:02:25 UTC
I have checked this issue with profiler-mac-0.19-26 and still observing the reported behaviour. To reproduce this issue I have followed the steps mentioned below.

1. Create a simple iOS app (Single View App - iPad Only).
2. Select simulator iPad 2-iOS 8.2 in device dropdown.
2. Start profiling from run menu.

Screencast : http://www.screencast.com/t/JI7yRUd37
Profiler Log : https://gist.github.com/Udham1/2af7555ea7ecaed79491
Build Output : https://gist.github.com/Udham1/ffb3417bb98cf768325c
System Log : https://gist.github.com/Udham1/8404d7b9aaaa87dec469

Environment Info : 

=== Xamarin Studio ===

Version 5.9.5 (build 9)
Installation UUID: ce927b2a-2c07-44c5-b186-09cfdafba6dc
Runtime:
	Mono 4.0.3 ((detached/d6946b4)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400030020

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.2 (6776)
Build 6C131e

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.10.4.46 (Business Edition)
Hash: 2c66d2f
Branch: master
Build date: 2015-08-04 13:52:25-0400

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.0.2.125 (Business Edition)

=== Xamarin.Android ===

Version: 5.1.5.3 (Business Edition)
Android SDK: /Users/xamarin76/Desktop/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
		5.1    (API level 22)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_65-b17)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.65-b04, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: Unknown version
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Build Information ===

Release ID: 509050009
Git revision: b99cb19a1d3b15d8980c4616f13f837457e5b292
Build date: 2015-07-28 02:01:44-04
Xamarin addins: d53d6eceb828422f3d4aff8547f2f6bab6c9ea58

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.5
Darwin Xamarin76s-Mac-mini.local 13.4.0 Darwin Kernel Version 13.4.0
    Sun Aug 17 19:50:11 PDT 2014
    root:xnu-2422.115.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 3 Udham Singh 2015-08-18 13:15:33 UTC
I have checked this issue with profiler-mac-0.20-0 and still getting the same behaviour mentioned in comment 2. 

Thanks!
Comment 4 Rodrigo Moya 2015-08-19 14:31:32 UTC
Right, this needs a fix on the XS side also. IIRC, the fix was going to be cherry-picked to the cycle 5 branch, or was it for cycle 6, Marius?
Comment 5 Patrick Lind 2015-08-25 14:41:12 UTC
This is still happening in version 0.20-0 (1) of Xamarin Profiler.
Comment 6 Marius Ungureanu 2015-08-25 14:46:43 UTC
The fix needs a release of Xamarin Studio. The issue will be fixed when 5.10 goes out the door.
Comment 7 Patrick Lind 2015-08-25 14:48:03 UTC
What is the timeline for that?  This is kind of a show stopper for us as we have angry customers and we're not able to get to the bottom of what's happening!
Comment 8 Joe Pro 2015-08-25 15:42:23 UTC
Rodrigo Moya posted a workaround a few weeks back on the forums.  Sure, it's a little annoying to have to resort to workarounds, but it allows to use the profiler on iPad only apps.

See here: http://forums.xamarin.com/discussion/comment/143328/#Comment_143328
Comment 9 Rodrigo Moya 2015-08-27 04:55:32 UTC
XS 5.10 is now available in the alpha channel, so closing this
Comment 10 Udham Singh 2015-09-01 10:21:59 UTC
I have checked this issue with profiler-mac-0.21-0 + XS 5.10.0.609 and observed that now this issue has been fixed. Hence I am closing this issue.

@Joe, Could you please check this issue at your end and let us know if you are still getting this issue.

Environment Info : https://gist.github.com/Udham1/91f30d38371ed66eda87

Thanks!