Bug 31539 - DisplayAlert doesn't show when called through other page, iOS only
Summary: DisplayAlert doesn't show when called through other page, iOS only
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 2.3.3
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-07-01 11:28 UTC by roger.schmidlin
Modified: 2017-08-30 15:11 UTC (History)
6 users (show)

Tags: ios, ac, alert, displayalert, retest
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample Code (182.04 KB, application/zip)
2015-07-01 11:28 UTC, roger.schmidlin
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 31539 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description roger.schmidlin 2015-07-01 11:28:04 UTC
Created attachment 11803 [details]
Sample Code

Calling a method from one page through another. DisplayAlert gets called but never shows and also doesn't return back.

Tested on iPhone Simulator
Start up sample code
- hit button "testing button"
- hit button "Display Alert Other"
-> no Display Alert shows up
- hit button "Display Alert Base"
-> works as expected and shows both Display Alerts

Check Debug output for more info.
Comment 1 Naqeeb 2015-07-01 11:57:02 UTC
I have checked this issue with attached sample and able to reproduce successfully. To reproduce this issue I have followed steps given in bug description.

Screencast: http://www.screencast.com/t/qJDx0wWg
IDE log: https://gist.github.com/Mohit-Kheterpal/804e4c3a7572dce9a5c1
Application output: https://gist.github.com/Mohit-Kheterpal/f54bfbaed7d8c0bc3d6c

Environment info:
=== Xamarin Studio ===

Version 5.9.4 (build 5)
Installation UUID: 46d4d4b6-9307-4ad8-8136-09022b256dbf
Runtime:
	Mono 4.0.2 ((detached/c99aa0c)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400020005

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.2 (6776)
Build 6C131e

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.1.0.1165 (Business Edition)

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.10.2.37 (Business Edition)
Hash: ef8c2f7
Branch: master
Build date: 2015-06-22 21:28:32-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 5.1.4.16 (Business Edition)
Android SDK: /Users/360_macmini/Desktop/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-462-11M4609)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-462, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Build Information ===

Release ID: 509040005
Git revision: 8010a90f6e246b32364e3fb46ef2c9d1be9c9a2b
Build date: 2015-06-08 16:52:06-04
Xamarin addins: 7e93e9c3503f28770f23ce1b7eafd829919f18e8

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.5
Darwin 360-MACMINIs-Mac-mini.local 13.4.0 Darwin Kernel Version 13.4.0
    Sun Aug 17 19:50:11 PDT 2014
    root:xnu-2422.115.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Ben Crispin 2015-08-06 12:49:47 UTC
Seeing this bug too in Forms version 1.4.4.6392 on iOS only when displayalert is called from viewmodel. Any estimate on this being fixed?
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-08-12 10:50:37 UTC
This looks like a bug in Xamarin.Forms, so I'm reassigning. Please bounce back if I'm wrong.
Comment 4 Jimmy [MSFT] 2016-12-19 20:30:45 UTC
Issue is still reproducible with Forms 2.3.3 and 2.3.4-pre1
Comment 5 adrianknight89 2016-12-23 02:28:02 UTC
I don't get this. _otherPage has no Parent when you pop it from the navigation stack.

- hit button "testing button" (initializes _otherPage and pushes it on stack)
- hit button "Display Alert Other" (if you want to hit this button, you have to hit the Back button (or close) first which removes _otherPage from the stack)

When the page has no Parent, then it's not showing its alert window.

Am I not testing your repro properly or is your repro incorrect?