Bug 31349 - Using Xamarain Forms to build a debug deployment to iPhone I get a build error
Summary: Using Xamarain Forms to build a debug deployment to iPhone I get a build error
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: master
Hardware: Other Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-06-24 08:36 UTC by John
Modified: 2015-07-16 06:10 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Log 1 of 5 (114 bytes, application/octet-stream)
2015-07-12 05:27 UTC, John
Details
Log 2 of 5 (402 bytes, application/octet-stream)
2015-07-12 05:28 UTC, John
Details
Log 3 of 5 (20.94 KB, application/octet-stream)
2015-07-12 05:28 UTC, John
Details
Log 4 of 5 (20.94 KB, application/octet-stream)
2015-07-12 05:29 UTC, John
Details
Log 5 of 5 (105.74 KB, application/octet-stream)
2015-07-12 05:29 UTC, John
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description John 2015-06-24 08:36:22 UTC
Description of Problem:



Actual Results:
Description: Failed to compile the generated registrar code. Please file a bug report at http//bugzilla.xamarin.com (MT409)
File: MTOUCH
Project: <project>.iOS
Path: MTOUCH

In the build progress bar the error File not found /users/Forster/Projects/<project>/iOS/

It builds fine to the simulator.

Expected Results:
For the project to build and run on my iPhone

How often does this happen? 
Consistently

Additional Information:

Running MacOS on VMWare
Latest packages downloaded

Xamarin Studio
Version 5.9.3 (build 1)
Installation UUID: 87454e2a-c5be-401b-83dc-10dfc67f9e99
Runtime:
	Mono 4.0.1 ((detached/ed1d3ec)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400010044

Xamarin.Android
Not Installed

Xamarin Android Player
Not Installed

Apple Developer Tools
Xcode 5.1.1 (5085)
Build 5B1008

Xamarin.Mac
Version: 2.0.1.64 (Starter Edition)

Xamarin.iOS
Version: 8.10.1.64 (Indie Edition)
Hash: e6ebd18
Branch: master
Build date: 2015-05-21 21:55:09-0400

Build Information
Release ID: 509030001
Git revision: 5a524e1726ed103fdd4fe37e0356f2b35466ce9d
Build date: 2015-06-02 16:35:08-04
Xamarin addins: 51957cfbd06be911b212671ad05c2c6221ac90f9

Operating System
Mac OS X 10.9.5
Darwin Johns-Mac.local 13.4.0 Darwin Kernel Version 13.4.0
    Wed Mar 18 16:20:14 PDT 2015
    root:xnu-2422.115.14~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Danish Akhtar 2015-07-02 09:00:07 UTC
Hi John,

I have tried to reproduce this issue with Xamarin.forms template in XS but not able to reproduce it.

Could you please provide your project or ide logs via Xamarin Studio->Help->Open log directory->ide logs ? So that we can try to reproduce this issue at our end.

Thanks
Comment 2 John 2015-07-12 05:27:55 UTC
Created attachment 11991 [details]
Log 1 of 5
Comment 3 John 2015-07-12 05:28:18 UTC
Created attachment 11992 [details]
Log 2 of 5
Comment 4 John 2015-07-12 05:28:40 UTC
Created attachment 11993 [details]
Log 3 of 5
Comment 5 John 2015-07-12 05:29:10 UTC
Created attachment 11994 [details]
Log 4 of 5
Comment 6 John 2015-07-12 05:29:34 UTC
Created attachment 11995 [details]
Log 5 of 5
Comment 7 John 2015-07-12 05:30:22 UTC
Log files attached as requested.
Comment 8 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-07-16 06:10:23 UTC
Some Xamarin.Forms features require you to build with the newest iOS SDK (you're using Xcode 5.1.1, which is fairly old now).

However none of the 5 logs seem to be the actual build log, which makes it impossible to diagnose further.

My suggestion would be to try to use the latest Xcode (6.4), and see if that fixes the problem. If not, please reopen and attach a complete build log.