Bug 30795 - Can not set alpha property to 0.3, error "Value is not a valid Single"
Summary: Can not set alpha property to 0.3, error "Value is not a valid Single"
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android Designer ()
Version: 3.11 (C5)
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-06-04 10:20 UTC by softlion
Modified: 2016-01-26 16:34 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description softlion 2015-06-04 10:20:33 UTC
android:alpha="0.3" is a valid value as per official android documentation.

Using the Android designer on Visual Studio, if you try to set the alpha property of a selected item, it displays an error.
Comment 1 Prashant manu 2015-06-09 03:11:44 UTC
We have checked and setting android:alpha="0.3" for app, it builds successfully.
Screencast: http://www.screencast.com/t/dCX80cBau0LA
Screencast2: http://www.screencast.com/t/6vbhE0qTdS

Could you please provide us the test steps you followed. If possible please
attach a small complete project that demonstrates this behavior.

Also can you please add the logs from the following places?:
IDE log: Location: C:\User\AppData\Local\Xamarin\Log\ 
(Devenev file with latest timestamp)
Environment Info: Help> About Microsoft Visual Studio

Environment Info:
VS2013
Xamarin   3.11.646.0 (1c6da0f)
Android SDK tools 24.3
Android SDK Build-tools 22.0.1
Comment 2 Jérémie Laval 2016-01-26 16:34:30 UTC
Closing for now. Feel free to reopen if problem still happens.