Bug 30657 - Page offset is not correct in the TabbedPage
Summary: Page offset is not correct in the TabbedPage
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 2.3.1
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-06-02 02:56 UTC by Prashant Cholachagudda
Modified: 2016-11-14 18:46 UTC (History)
9 users (show)

Tags: ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Testcase (172.43 KB, application/zip)
2015-06-02 02:56 UTC, Prashant Cholachagudda
Details
Reduced reproduction (6.53 MB, application/x-zip-compressed)
2015-06-08 18:44 UTC, Chris King
Details
updated repro project (174.38 KB, application/zip)
2015-09-01 16:57 UTC, Jimmy [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Prashant Cholachagudda 2015-06-02 02:56:26 UTC
Created attachment 11419 [details]
Testcase

The pages in the TabbedPage are not correctly offset. The top part of the page is not hidden.
Note that it happens only with pages that accessible in the More section. [https://imgur.com/a/zWAb3]
Comment 1 Stephane Delcroix 2015-06-02 04:03:40 UTC
mate to XF team: this is probably caused by the More page having a translucent navbar
Comment 2 Chris King 2015-06-08 18:44:53 UTC
Created attachment 11525 [details]
Reduced reproduction

We'd be happy to help you resolve this issue. Please help us by attaching a reduced reproduction to the bug by starting with a clean Xamarin.Forms project and adding just the code necessary to demonstrate the issue. If you'd do this for us we would very much appreciate it. If you are able to reproduce the issue without modifying the platform specific projects that would eliminate a number of possibilities and likely expedite a resolution. 

I've attached a smaller reproduction that doesn't exhibit the behavior you see but preserves the basic functionality of having more than 5 tabs. 

Warm regards,
Xamarin Forms Team
Comment 3 Jimmy [MSFT] 2015-09-01 16:57:47 UTC
Created attachment 12710 [details]
updated repro project

I've created a new repro project. It does not occur if the child page's content is a tableview unless the page is in a NavigationPage, which is why the reduced sample didn't reproduce it. 

But I was also able to reproduce the issue when the child page only had a StackLayout and was _not_ in a NavigationPage.

I tested this with Forms 1.5.0-pre3.

*** Steps to Reproduce ***
1. Select the "More" tab
2. Select any page from the list


*** Environment Info ***
=== Xamarin Studio ===

Version 5.9.6 (build 20)
Installation UUID: 94ce5106-6a72-4691-b34e-cd5857b1db66
Runtime:
	Mono 4.0.4 ((detached/5ab4c0d)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400040001

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.4 (7720)
Build 6E35b

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.10.5.26 (Business Edition)
Hash: 6757279
Branch: master
Build date: 2015-08-24 15:04:27-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 5.1.6.5 (Business Edition)
Android SDK: /Users/jimmygarrido/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3   (API level 10)
		4.0.3 (API level 15)
		4.1   (API level 16)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)
		5.1   (API level 22)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_79"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_79-b15)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.79-b02, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: Unknown version
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.0.2.111 (Business Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 509060020
Git revision: 0aef1c7aabdcce6c728e907e0bb13b5626f7b977
Build date: 2015-08-25 04:48:19-04
Xamarin addins: f4e5c33785602ddec4b4ab64b4e078cdeb36fa41

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.5
Darwin Jimmys-MacBook-Pro.local 14.5.0 Darwin Kernel Version 14.5.0
    Wed Jul 29 02:26:53 PDT 2015
    root:xnu-2782.40.9~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 4 Jimmy [MSFT] 2015-09-01 16:58:21 UTC
Marking as NEW as I've added a new repro project above
Comment 5 adrianknight89 2016-09-25 18:08:10 UTC
I don't think this issue exists in 2.3.3.152-pre2. Can you retest and close this bug as necessary?