Bug 29902 - Spurious DependencyService error in Visual Studio 2015 RC
Summary: Spurious DependencyService error in Visual Studio 2015 RC
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 4.0.0 (C6)
Hardware: PC Windows
: Highest critical
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-05-09 11:39 UTC by Jeff Lill
Modified: 2015-09-28 10:49 UTC (History)
10 users (show)

Tags: ide
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Spurious error in Visual Studio (38.93 KB, image/png)
2015-05-09 11:39 UTC, Jeff Lill
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Jeff Lill 2015-05-09 11:39:18 UTC
Created attachment 11140 [details]
Spurious error in Visual Studio

Visual Studio 2015 RC
Windows 8.1 x64 (clean install)

I've downloaded the UsingDependencyService sample app from http://developer.xamarin.com/samples/xamarin-forms/UsingDependencyService/.  The IDE marks the following source lines with a red error squiggly:

    [assembly: Dependency (typeof (TextToSpeech_Android))]

The error messages are:

    The type 'Attribute' is defined in an assembly that is not referenced. You must add a reference to assembly 'System.Runtime, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'.

I've attached a picture of this.

The interesting thing is that projects actually build and deploy OK.
Comment 1 Chris King 2015-05-19 19:18:32 UTC
Seeing as it compiles the references must be correct. Looks like a bug in the VS 2015 IDE.
Comment 4 Jason Smith [MSFT] 2015-09-23 21:59:31 UTC
This bug is unrelated to Forms, just an intellisense integration issue (not related to Xaml). Reassigning to VS team.
Comment 5 Joaquin Jares 2015-09-28 10:49:13 UTC
This is resolved in alpha.