Bug 29626 - Camera does not work with ipad of iphone 4s but does with 5 and 6 phones.
Summary: Camera does not work with ipad of iphone 4s but does with 5 and 6 phones.
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: master
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-04-30 17:57 UTC by Dolphintnks
Modified: 2015-05-06 11:04 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Image of the camera on the iPhone 4s. There is no take photo option... help please. (388.85 KB, image/png)
2015-04-30 17:57 UTC, Dolphintnks
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Dolphintnks 2015-04-30 17:57:03 UTC
Created attachment 11001 [details]
Image of the camera on the iPhone 4s. There is no take photo option... help please.

I'm using this function and the camera doesn't load with the take photo button for the iphone 4s or ipad. but it works with the iphone 5 and 6.  Can you help me get it to work with all devices? 

partial void CameraClicked (UIBarButtonItem sender)
        {
          
            DescButtonSelectView.SetTitle("Select",UIControlState.Normal );
            System.GC.Collect();

            var CameraType = UIImagePickerControllerSourceType.Camera;
            if (UIImagePickerController.IsSourceTypeAvailable(CameraType))
                
           
            {
              
                picker.SourceType = UIImagePickerControllerSourceType.Camera;
               
                picker.ShowsCameraControls = true;

               
                picker.CameraCaptureMode =UIImagePickerControllerCameraCaptureMode.Photo;
                               
        
               this.PresentViewController( picker ,true,null);
            }
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-05-05 04:41:51 UTC
Can you get the complete version information from Xamarin Studio's About menu (click on the Details button), as well as the iOS version of your device?
Comment 2 Dolphintnks 2015-05-05 12:11:21 UTC
The device is an 4s with iOS version is: 8.3(12F70)
Xamarin Studio's version is: 5.9 (build 431)
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-05-06 05:28:33 UTC
This looks like an iOS bug if it works fine on newer phones (are your iPhone 5 and 6 also at iOS 8.3?).

One possible solution is to set "picker.ShowsCameraControls = false;" and create your own buttons instead.

I don't have an iPhone 4s with iOS 8.3, but if you can create a test case I can try on the devices I have and try to figure out a common pattern (if I can reproduce this behavior at all that of course).
Comment 4 Dolphintnks 2015-05-06 11:04:11 UTC
solved be applying bounds on the main.cs
Comment 5 Dolphintnks 2015-05-06 11:04:25 UTC
Thank you for you help though:)