Bug 29607 - Fonts issues on latest version of Xamarin
Summary: Fonts issues on latest version of Xamarin
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.4.4
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-04-30 11:16 UTC by Bicious
Modified: 2016-04-13 18:06 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Bicious 2015-04-30 11:16:48 UTC
After latest update, my custom fonts imported on iOS don't work anymore ( just 2 that happen to have names without spaces). They display instead a standard font with a standard size, don't matter the size i set.
Comment 1 thomasvs 2015-05-12 08:32:09 UTC
I am seeing the same issue on our side.
Seems to be an issue in the latest version of the Xamarin tools (not Xamarin.Forms itself).
Here's my setup:

Xamarin Studio
Version 5.9 (build 431)
Installation UUID: 3f412fe9-77de-428f-b3e5-bcb458792751
Runtime:
	Mono 4.0.0 ((detached/d136b79)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400000143

Apple Developer Tools
Xcode 6.3.1 (7703)
Build 6D1002

Xamarin.Mac
Not Installed

Xamarin.iOS
Version: 8.10.0.267 (Business Edition)
Hash: 6481535
Branch: master
Build date: 2015-04-27 04:38:13-0400

Xamarin.Android
Version: 5.1.0.115 (Business Edition)
Android SDK: /Users/Thomas/Downloads/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

Xamarin Android Player
Version: Unknown version
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

Build Information
Release ID: 509000431
Git revision: 7560726734fc7267de2fa9abed2509968deefaa8
Build date: 2015-04-17 19:25:48-04
Xamarin addins: 2e772c734ab3148054eae7bf8949f340fdeb5e5e

Operating System
Mac OS X 10.10.3
Darwin Thomas-Van-Sundert-MacBook-Pro.local 14.3.0 Darwin Kernel Version 14.3.0
    Mon Mar 23 11:59:05 PDT 2015
    root:xnu-2782.20.48~5/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Stephane Delcroix 2015-05-21 03:55:28 UTC
Could you please attach a project showcasing this issue so we can reproduce it ?

Thanks
Comment 3 Samantha Houts [MSFT] 2016-04-13 18:06:35 UTC
Thank you for your bug report. As we have not received the information requested, we cannot properly triage your bug and are marking it resolved.

Warm regards,
Xamarin Forms Team