Bug 29455 - IsWrapped attribute at consuming SOAP service reacts not as expected
Summary: IsWrapped attribute at consuming SOAP service reacts not as expected
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Mono runtime / AOT Compiler ()
Version: 5.2
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jonathan Pryor
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-04-28 05:37 UTC by thomas.loidolt
Modified: 2017-09-14 18:54 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description thomas.loidolt 2015-04-28 05:37:53 UTC
At the serialization of my class hierarchy I set the IsWrapped attribute of System.ServiceModel.MessageContractAttribute to false. The result should be that this tag isn't present but only the element name isn't present and so the parser of the service is running in an error because of wrong XML.

Example:


[System.ServiceModel.MessageContractAttribute(IsWrapped = false)]
public class SampleServiceRequest
{
}

XML-Result

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"><s:Body>< xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"><SampleService><ItData><item>"TestDAta"</item></ItData></SampleService></></s:Body></s:Envelope>



As you see there is an open tag after the body tag without an element name.
Comment 1 Jonathan Pryor 2015-05-27 17:41:17 UTC
Is there an easy way to repro this?

It is plausible that this will be fixed in the Xamarin.Android 5.2 series, which replaces the previous System.ServiceModel implementation with Microsoft's Referencesource implementation, but I can't verify that without a testcase.
Comment 2 Jon Douglas [MSFT] 2017-09-14 18:54:55 UTC
Because we have not received a reply to our request for more information we are closing this issue. If you are still encountering this issue, please reopen the ticket with the requested information. Thanks!