Bug 29267 - Android.Content.Res.Resources+NotFoundException: Resource ID #0xff303030
Summary: Android.Content.Res.Resources+NotFoundException: Resource ID #0xff303030
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 1.5.0
Hardware: PC Windows
: Normal minor
Target Milestone: ---
Assignee: Rui Marinho
URL:
: 29266 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-04-21 04:34 UTC by buddylove_123
Modified: 2015-10-07 13:16 UTC (History)
8 users (show)

Tags: AC
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Test Android App you can also reproduce with Forms2Native Sample (7.77 MB, application/x-zip-compressed)
2015-04-21 04:38 UTC, buddylove_123
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description buddylove_123 2015-04-21 04:34:51 UTC
I created an empty POL Xamarin Forms project and added the following in the App constructor

        var TabbedPages = new TabbedPage { Title = "Test App" };
        MainPage = new NavigationPage(TabbedPages);
Then in the LoadApplication(new App()); line I get the following exception

Android.Content.Res.Resources+NotFoundException: Resource ID #0xff303030

I've attached my test project, please run within Visual Studio and enable the check box 'thrown' for Exception 'Common Language Runtime Exceptions' in the Debug->Exceptions dialog.

Please note I also get the error when I do the following which means the issue is with the NavigationPage.

        MainPage = new NavigationPage(new ContentPage());
When I do the following, then it works.
MainPage = new ContentPage();

Also reproduced the error with the Forms2Native sample project.
Comment 1 buddylove_123 2015-04-21 04:38:38 UTC
Created attachment 10837 [details]
Test Android App you can also reproduce with Forms2Native Sample
Comment 2 buddylove_123 2015-04-21 04:41:59 UTC
*** Bug 29266 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Chris King 2015-05-26 17:53:43 UTC
Thank you for taking the time to submit this issue. I've downloaded the test case, updated to the latest version of forms, enabled first chance exceptions, and launched the app on my LGE Nexus 5 and see no exception. If there is any other context you can provide so I could reproduce this issue please let me know and I'll try again.

Warm regards,
Xamarin Forms Team
Comment 5 Eric Maupin 2015-07-14 13:03:59 UTC
Shows up on Android 5.0
Comment 6 Anthony 2015-07-15 11:48:34 UTC
I am also getting this.

Using Xamarin Android Player running Nexus 4 Lollipop
Comment 7 Reza 2015-07-16 13:43:41 UTC
Ditto.  I get the same.  Makes it really difficult to debug anything.

@Chris, you will need exceptions thrown from the Debug > Exceptions window.
Comment 8 Kent 2015-09-17 22:43:56 UTC
I get this too. And note that first-chance exceptions are indistinguishable from second-chance exceptions with VS2015's new Exception Settings dialog. They're either on or off - no other choice as far as I'm aware. So this is super annoying for those of us who like to leave break-on-exception turned on.
Comment 9 Rui Marinho 2015-09-23 06:11:27 UTC
Should be fixed in 1.5.1-pre1
Comment 10 Parmendra Kumar 2015-10-07 13:16:12 UTC
I have checked this issue with Xamarin.Forms 1.5.1-pre1 and its working fine.

Hence closing this issue.