Bug 29206 - Can't launch apps with spaces in the simulator
Summary: Can't launch apps with spaces in the simulator
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 8.10
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: 8.10
Assignee: Bugzilla
URL:
: 29162 29225 29404 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-04-17 13:08 UTC by Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
Modified: 2015-04-27 06:48 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-17 13:08:31 UTC
Repro:
* Create an iOS project with spaces in its path.
* Try to run it in the simulator.

Result:

> Starting iPhone 4s
> Failed to launch the simulator: Could not find a part of the path "/Users/rolf/Projects/app with spaces/appwithspaces/appwithspaces/bin/iPhoneSimulator/Debug/"/Users/rolf/Projects/app with spaces/appwithspaces/appwithspaces/bin/iPhoneSimulator/Debug/appwithspaces.app/appwithspaces"".
> error MT1008: Failed to launch the simulator: Could not find a part of the path "/Users/rolf/Projects/app with spaces/appwithspaces/appwithspaces/bin/iPhoneSimulator/Debug/"/Users/rolf/Projects/app with spaces/appwithspaces/appwithspaces/bin/iPhoneSimulator/Debug/appwithspaces.app/appwithspaces"".
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-17 13:10:28 UTC
Fixed.

maccore/master: d9f7fe9bf067725bdeedc17f933ee2a74e34f06f
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-20 07:21:11 UTC
*** Bug 29225 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Dylan Kelly 2015-04-23 14:39:26 UTC
Confirmed on Xamarin.iOS Version: 8.10.0.258

Verified fix on Xamarin.iOS Version: 8.11.0.574
Comment 5 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-26 18:19:30 UTC
*** Bug 29162 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 6 Sebastien Pouliot 2015-04-26 20:36:07 UTC
Backported to macios-cycle5 / 6481535ea0d98f9418e3e3a0a36f25590f67e96c before SR1
Comment 7 Sebastien Pouliot 2015-04-26 22:26:39 UTC
*** Bug 29404 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 8 Mohit Kheterpal 2015-04-27 06:48:43 UTC
I have checked this issue and I am able to reproduce it with C5 monotouch-8.10.0.266_c8648f0ec9546c2f6334b761ee47dcc4209ec2b6 and this issue is working fine with monotouch-8.10.0.267_6481535ea0d98f9418e3e3a0a36f25590f67e96c.

I have checked it by creating a folder on desktop having name "untitled folder 2" and after creating a single  view template application in that folder with XS, deploy this template application on simulator and device.

Its working fine with both simulator and device. Hence closing this issue.

Screencast : http://www.screencast.com/t/dJCYfg566fFh

Hence closing this issue .

Thanks