Bug 2888 - MonoDevelop not navigating to correct line when Code Folding enabled
Summary: MonoDevelop not navigating to correct line when Code Folding enabled
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Text Editor ()
Version: 2.8.5
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-01-13 11:45 UTC by scott
Modified: 2013-12-05 18:34 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description scott 2012-01-13 11:45:33 UTC
For "find in files", and even for debugger breakpoints, the correct line number is not brought into focus.  The correct line is usually scrolled just off to the top of the visible area (that is, you have to scroll down one line to see the correct line.)  This can actually make debugger look hung - because you are at a breakpoint and don't know it.
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2012-01-13 17:09:51 UTC
I'm not able to reproduce this.

Do you have code folding turned on? What if you turn it off?
Comment 2 scott 2012-01-13 17:22:31 UTC
Code folding is exactly the problem - turning this off gave me correct behavior.  Leaving it on caused the line in question (like when you double click the result of a find-in-files) to be scrolled one line above the visible area of the editor.
Comment 3 Jeffrey Stedfast 2012-01-13 17:40:56 UTC
Thanks!
Comment 4 Mike Krüger 2012-01-16 06:10:11 UTC
Works for me in "open" files.

But I can verify that behaviour in file that are not opened & opened by the "find in files" (or other) operations.

Then the editor jumps to the correct line & when the folding updates the line is scrolled off-screen ?

Is that the problem you're seeing ? (Try it out with files that are already open)
Comment 5 scott 2012-01-18 14:57:25 UTC
You are correct - I don't see the incorrect behavior when the file is already open in the editor - only when it has to be opened.
Comment 6 PJ 2013-11-19 17:04:18 UTC
This bug has been in the NEEDINFO state with no changes for the last 90 days. Can we put this back into the NEW or CONFIRMED state, or are we still awaiting response?

If there is no change in the status of this bug over the next two weeks, this bug will be marked as NORESPONSE.
Comment 7 PJ 2013-12-05 18:34:20 UTC
This bug has not been changed from the NEEDINFO state since my previous comment, marking as RESOLVED NORESPONSE.

Please feel free to REOPEN this bug at any time if you are still experiencing the issue. Please add the requested information and set the bug back to the NEW (or CONFIRMED) state.