Bug 28609 - App Submission and Validation fail due to non-public API Usage
Summary: App Submission and Validation fail due to non-public API Usage
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 8.8.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: Highest blocker
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
URL:
: 28680 28741 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-03-31 17:33 UTC by Aaron Sky
Modified: 2015-04-08 21:49 UTC (History)
12 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Xcode submission errors (84.38 KB, image/png)
2015-03-31 17:33 UTC, Aaron Sky
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Aaron Sky 2015-03-31 17:33:35 UTC
Created attachment 10578 [details]
Xcode submission errors

I am currently attempting to submit WatchKitCatalog to App Store Review and I'm receiving the attached errors on both submission and validation. This could potentially be a sample bug or a WatchKit bug, but seeing as submissions have only been available to the public for about 2 hours, I'm not entirely certain.

The parent app and watch apps have identical build settings: Default SDK, Link SDK assemblies only, support ARMv7 + 64, LLVM enabled, generic value type sharing enabled, and SGen enabled. This was failing in the same way with LLVM and SGen both disabled. I have checked and triple-checked bundle ID names between the apps and the extension.

My Xamarin environment:

=== Xamarin Studio ===

Version 5.8.1 (build 8)
Installation UUID: 0c38ad8a-9e2b-4b47-bc12-c639499efc27
Runtime:
	Mono 3.12.1 ((detached/b63df7d)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 312010002

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.2 (6776)
Build 6C131e

=== Xamarin.Mac ===

Version: 1.12.0.14 (Business Edition)

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.20.1.0 (Business Edition)
Android SDK: /Volumes/Infinity Ice Goku the Hedgehog/Users/aaronsky/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.1   (API level 7)
		2.2   (API level 8)
		2.3   (API level 10)
		3.1   (API level 12)
		4.0   (API level 14)
		4.0.3 (API level 15)
		4.1   (API level 16)
		4.2   (API level 17)
		4.3   (API level 18)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.8.1.9 (Business Edition)
Hash: 7e1f69e
Branch: 
Build date: 2015-03-12 15:35:49-0400

=== Build Information ===

Release ID: 508010008
Git revision: f8e52bf493869b6a320a95400553dc9ea8b7ef22
Build date: 2015-03-13 16:16:49-04
Xamarin addins: 84d611cc17567a68daad719327e90af06d2ae327

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.2
Darwin Aarons-iMac.local 14.1.0 Darwin Kernel Version 14.1.0
    Thu Feb 26 19:26:47 PST 2015
    root:xnu-2782.10.73~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-01 07:38:52 UTC
Fixed.

maccore/master: 4617d00f6cd96bb84761e114a429262d1c9bfd01
maccore/macios-cycle5: 35a8a30cbce922b87978aedaca56f99acd3d09d3

Still pending backport to monotouch/monotouch-8.8.0-branch (and maccore/monotouch-8.8.0-branch).
Comment 4 Aaron Sky 2015-04-01 11:19:34 UTC
@Rolf I tried that build and now it fails to build. https://gist.github.com/aaronsky/c3ff8905dcad53254e9b
Comment 5 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-01 11:24:47 UTC
For the build issue:

edit /Library/Frameworks/Mono.framework/External/xbuild/Xamarin/iOS/Xamarin.iOS.Common.targets

and change:

>    <Target Name="_GenerateDebugSymbols" Condition="'$(ComputedPlatform)' == 'iPhone'" DependsOnTargets="_CompileToNative"```

to

>    <Target Name="_GenerateDebugSymbols" Condition="'$(ComputedPlatform)' == 'iPhone' And '$(IsWatchApp)' != 'true'" DependsOnTargets="_CompileToNative"

This is a different bug, which is probably only in master.
Comment 6 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-01 12:06:45 UTC
The other bug from comment 4/5 is in fact related to the previous fix, and has now been fixed in master/macios-cycle5.
Comment 7 Aaron Sky 2015-04-01 12:17:10 UTC
@Rolf I made the changes outlined in comment 5 and not only does the app build, it passes all validation tests and was successfully submitted and uploaded to the App Store.
Comment 8 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-04-01 12:23:38 UTC
Backported.

maccore/monotouch-8.8.0-branch: 4aeb2203888930011301a3d6951eba1f903b9a8b
monotouch/monotouch-8.8.0-branch: 1722273dd308e69c5e008ab7479449edbabace77
Comment 9 Sebastien Pouliot 2015-04-02 09:58:37 UTC
*** Bug 28680 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 10 Mohit Kheterpal 2015-04-03 11:48:59 UTC
I have checked this issue and now we are not getting this issue with XI 8.8.2.5 as shown in screencast : http://www.screencast.com/t/5nkZCw4iS i.e application loader shows your application is successfully uploaded to itunes store.

Hence closing this issue.
Comment 11 Sebastien Pouliot 2015-04-03 13:34:04 UTC
*** Bug 28741 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 12 Sebastien Pouliot 2015-04-08 21:49:38 UTC
*** Bug 28884 has been marked as a duplicate of this bug. ***