Bug 28322 - Pop to root shows white page during transition
Summary: Pop to root shows white page during transition
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 1.4.1
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-03-23 06:05 UTC by Joshua Novak
Modified: 2016-04-08 19:16 UTC (History)
5 users (show)

Tags: ios visual navigation ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Example Project (77 bytes, text/plain)
2015-03-23 06:09 UTC, Joshua Novak
Details
Latest Logs (398.61 KB, application/zip)
2015-03-24 14:34 UTC, Joshua Novak
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Joshua Novak 2015-03-23 06:05:58 UTC
When you use a navigation page and Navigation.PopToRootAsync () you see a white page slide off during the transition.
Comment 1 Joshua Novak 2015-03-23 06:09:22 UTC
Created attachment 10453 [details]
Example Project
Comment 2 Udham Singh 2015-03-24 08:48:18 UTC
I have tried to reproduce this issue with the help of sample app given in comment 1 but not able to noticed that the white page slide off during the transition. I have checked this issue for both android and iOS app with Xamarin.Forms 1.4.1.6347-pre2.

Could you please provide a screencast that demonstrate this issue along with application output, device log and Ide log.

You can get Ide log via 'Help > Open Log Directory and get the latest Ide logs.
Device log via 'Xcode' in case of iOS and 'adb logcat' in case of android device.

Screencast : http://www.screencast.com/t/IoBi03OwbJc

Thanks!
Comment 3 Joshua Novak 2015-03-24 14:05:43 UTC
The issue only happens on iOS and it's when you hit the home button you see a bit of white slide off the page. I'll upload a screencast shortly.
Comment 4 Joshua Novak 2015-03-24 14:26:52 UTC
iOS Screencast using Xamarin.forms 1.4.1.6347-pre2:

http://www.screencast.com/t/24lTaRrC
Comment 5 Joshua Novak 2015-03-24 14:34:51 UTC
Created attachment 10477 [details]
Latest Logs

These are the latest logs. I wasn't sure exactly what you needed, so I uploaded them all.
Comment 6 Udham Singh 2015-03-25 08:25:05 UTC
Thanks Joshua for the info.

I have checked this issue with the help of sample app given in comment 1 and observed the same behaviour mentioned in comment 3. Screencast : http://www.screencast.com/t/zZpSFPwoAI

Environment Info : 

Xamarin.Forms 1.4.1.6347-pre2

=== Xamarin Studio ===

Version 5.8.2 (build 5)
Installation UUID: ce927b2a-2c07-44c5-b186-09cfdafba6dc
Runtime:
	Mono 3.12.1 ((detached/0849ec7)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 312010003

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.2 (6776)
Build 6C131e

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.8.2.2 (Business Edition)
Hash: f5d0c5e
Branch: 
Build date: 2015-03-20 06:51:49-0400

=== Build Information ===

Release ID: 508020005
Git revision: 541c06a4f6c95383333375d56fd6c23ce48cb916
Build date: 2015-03-20 09:23:08-04
Xamarin addins: 02510c4990dee3475c282b3182d588975a63ff07

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.5
Darwin Xamarin76s-Mac-mini.local 13.4.0 Darwin Kernel Version 13.4.0
    Sun Aug 17 19:50:11 PDT 2014
    root:xnu-2422.115.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 7 Joshua Novak 2015-04-04 01:25:10 UTC
Any idea when this might be fixed? It makes the app seen like an HTML 5 app when you see that flash of white, which we'd prefer not to have when we launch the app.
Comment 8 Jason Smith [MSFT] 2016-04-08 19:16:58 UTC
Thank you for taking the time to submit this report. After reviewing the description of this bug, we believe it no longer affects the current version of Xamarin.Forms. If you are still experiencing the issue after updating your packages, please reopen this report with an attached reproduction.
 
For your convenience, we have created some reproduction best practices viewable here: https://gist.github.com/jassmith/92405c300e54a01dcc6d

Warm regards,
Xamarin Forms Team