Bug 27936 - [XAP] Xamarin Android subscription is required to use this beta
Summary: [XAP] Xamarin Android subscription is required to use this beta
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Android Player
Classification: Xamarin
Component: Player ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-03-12 00:12 UTC by Dominic N [MSFT]
Modified: 2015-04-09 12:45 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Customer logs from XAP (5.00 KB, application/zip)
2015-03-12 00:12 UTC, Dominic N [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Dominic N [MSFT] 2015-03-12 00:12:08 UTC
Created attachment 10285 [details]
Customer logs from XAP

## Overview

We have a report of a customer trying to use Xamarin Android Player to perform UI tests under a Jenkins Server. The customer has a Business Edition License on the Jenkins Server, but still see a "Xamarin Android subscription is required to use this beta" message.

They have tried:
1. Ensuring they were logged in with a Business account in Xamarin
2. Building their existing project in both debug and release modes
3. Reinstalling the XAP
4. Logging out of Xamarin on their Mac Jenkins Server and logging back in
5. Restarting their server

I have personally been unable to confirm the error on my end, but have provided the customer's logs.


## Steps to reproduce

1. Log into XS with a Business Android license
2. Create a new Xamarin Android project from template
3. Build and deploy to XAP


## Expected results

XAP should run the app with no issue


## Actual results

XAP shows a message indicating a Xamarin.Android subscription is required to use the beta


## Relation to similar bugs

There are currently a couple other bugs that are related. I have entered this one as a new bug because this situation (Jenkins server) is slightly different than the others and because the customer has provided XAP logs (which are attached).

See: https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=27367 and https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=27549


## Additional information

Operating System Version and System Information:

Processor 2.3 GHz Intel Core i7
Memory 16 GB 1600 MHz DDR3
Graphics Intel HD Graphics 4000 
Software OS X 10.9.4 (13E28)

The customer is not using Windows nor authentication via any security access system.
Comment 2 Will Schaller 2015-04-09 12:45:17 UTC
Version 0.3.7 should not show this issue