Bug 27783 - Cell becomes empty after adding a new one with context actions (TableView)
Summary: Cell becomes empty after adding a new one with context actions (TableView)
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 1.4.0
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-03-09 13:02 UTC by Maciej Czechowski
Modified: 2015-04-28 10:02 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample solution with bug. (3.74 MB, application/zip)
2015-03-09 13:02 UTC, Maciej Czechowski
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Maciej Czechowski 2015-03-09 13:02:37 UTC
Created attachment 10222 [details]
Sample solution with bug.

Steps:
1. Create a TableView with a TextCell and context action
2. Add a new TextCell with Context Actions and reload TableView
(sample solution - just tap Add New)

New cell appears empty, but with configured actions.
When tweaking the renderer to produce new CellTableViewCell instead of using one provided in reusableCell it seems to work.
Comment 1 Abhishek 2015-03-11 14:47:45 UTC
I have tried this issue and able to reproduce the reported behavior at my end.

Steps To Reproduce:
1. Download the attached sample
2. Run the application .
3. Application launch successfully. Tab on "Add New". Fresh cell add .
4. Again tab on "Add new"  fresh cell add but without cell text name.

Screencast: http://www.screencast.com/t/ycXEcCC4gJ
IDE log: https://gist.github.com/AkhileshKumar01/a0d74e5ea3f0ecc8b40e
IOS Device Log: https://gist.github.com/AkhileshKumar01/ca631cd82a69e6233fa2

Build Info:

Xamarin.Forms: 1.4.0.6341
Xamarin.Forms: 1.4.1.6342-pre2

=== Xamarin Studio ===

Version 5.9 (build 171)
Installation UUID: 93e693b0-b53d-40f4-b29c-b61ff5cbe892
Runtime:
	Mono 4.0.0 ((detached/7f27bd7)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 400000049

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.2 (6776)
Build 6C131e

=== Xamarin.Android ===

Version: 5.1.0.43 (Enterprise Edition)
Android SDK: /Users/xamarin23/Desktop/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: Unknown version
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.10.0.9 (Enterprise Edition)
Hash: 283a3f2
Branch: master
Build date: 2015-03-05 01:59:36-0500

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.0.0.9 (Enterprise Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 509000171
Git revision: a953c3342b9c8aab43bd5e67119d1a3439ddcc08
Build date: 2015-03-09 12:37:56-04
Xamarin addins: 76a6f0bdd3cecbf0960abefe1ce18661729ec693

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.0
Darwin 800BC.local 14.0.0 Darwin Kernel Version 14.0.0
    Fri Sep 19 00:26:44 PDT 2014
    root:xnu-2782.1.97~2/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Rui Marinho 2015-04-28 10:02:07 UTC
Should be fixed in 1.4.3-pre3