Bug 27281 - Android - Button Text Alignment not correct after navigation from TabbedPage
Summary: Android - Button Text Alignment not correct after navigation from TabbedPage
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 1.3.4
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Rui Marinho
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-02-21 23:17 UTC by Brian
Modified: 2015-07-21 07:38 UTC (History)
5 users (show)

Tags: android visual button AC
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample Project (6.21 MB, application/octet-stream)
2015-02-23 09:18 UTC, Brian
Details
Visual Studio Logs (2.09 KB, application/octet-stream)
2015-02-23 09:24 UTC, Brian
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Brian 2015-02-21 23:17:17 UTC
After navigating from a TabbedPage the button alignment goes to Left when it should be centered.

Sample project shows navigation away from test page 1 ( tabbed page ) will trigger the issue.  If you navigate between two content pages ( test page 2 & test page 3) the issue will correct itself.  

If you return to the Tabbed Page, the buttons get out of alignment again.
Comment 1 Ram Chandra 2015-02-23 07:13:11 UTC
Could you please attach sample project, build information and IDE logs? So that we can reproduce this issue at our end.

You can get build information form here:
Xamarin Studio => About Xamarin Studio => Show Details => Copy Information

You can get IDE logs from here:
Xamarin Studio => Help => Open Log Directory => Ide logs ( get latest timestamp logs)
Comment 2 Brian 2015-02-23 09:18:39 UTC
Created attachment 9975 [details]
Sample Project
Comment 3 Brian 2015-02-23 09:20:59 UTC
=== Xamarin Studio ===

Version 5.7.1 (build 17)
Installation UUID: dbeddf65-0825-4df7-a79d-084fb32bee59
Runtime:
	Microsoft .NET 4.0.30319.34209
	GTK+ 2.24.22 (MS-Windows theme)
	GTK# 2.12.26

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.20.0 (Enterprise Edition)
Android SDK: C:\Users\brian\AppData\Local\Android\android-sdk
	Supported Android versions:
		2.1    (API level 7)
		2.2    (API level 8)
		2.3    (API level 10)
		3.1    (API level 12)
		4.0    (API level 14)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
Java SDK: C:\Program Files (x86)\Java\jdk1.7.0_71
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 24.71-b01, mixed mode, sharing)

=== Build Information ===

Release ID: 507010017
Git revision: 0bc7d3550b6b088ac25b08dcf7bbe73bcc8658b3
Build date: 2015-02-03 19:51:07-05
Xamarin addins: f7b7d34419c9ec24501bfa7c658e80a6305613e0

=== Operating System ===

Windows 6.2.9200.0 (64-bit)
Comment 4 Brian 2015-02-23 09:24:07 UTC
Created attachment 9976 [details]
Visual Studio Logs
Comment 5 Brian 2015-02-24 11:12:59 UTC
Uploaded logs.
Comment 6 Arpit Jha 2015-04-02 07:00:30 UTC
I have checked this issue and able to reproduce this issue with the help of attached project in comment 2 and bug description.

Device : Moto X(android 5.0) + Samsung Note 3:(android 4.4.2)

Supplement Info: 
Device log(adb logcat): https://gist.github.com/Arpit360/0ed6dbc476089b8cfa25

Environment Info:
Xamarin.Forms version: 1.4.1.6349
=== Xamarin Studio ===

Version 5.8.2 (build 7)
Installation UUID: a0cab582-25eb-47fe-aa4a-c41ae667ad31
Runtime:
	Microsoft .NET 4.0.30319.34003
	GTK+ 2.24.22 (MS-Windows theme)
	GTK# 2.12.26

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.20.0 (Enterprise Edition)
Android SDK: D:\android-sdk\android-sdk
	Supported Android versions:
		2.1   (API level 7)
		2.2   (API level 8)
		2.3   (API level 10)
		3.1   (API level 12)
		4.0.3 (API level 15)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)
Java SDK: C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_67
java version "1.7.0_67"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_67-b01)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.65-b04, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.2.5
Location: C:\Program Files\Xamarin Android Player\DeviceManager.exe

=== Build Information ===

Release ID: 508020007
Git revision: 067ed06873402cf780f8a0899bb332c2a1c0af22
Build date: 2015-03-27 10:01:55-04
Xamarin addins: 02510c4990dee3475c282b3182d588975a63ff07

=== Operating System ===

Windows 6.2.9200.0 (64-bit)
Comment 7 Arpit Jha 2015-04-02 07:03:11 UTC
An update to the comment 6 :

Getting same behavior as mentioned in comment 1
Comment 8 Jason Smith [MSFT] 2015-07-08 04:07:03 UTC
Should be fixed in 1.4.4-pre1
Comment 9 Parmendra Kumar 2015-07-21 07:38:29 UTC
I have checked this issue with X.F 1.4.4-pre3 and its working fine at my end.

Hence closing this issue.