Bug 27196 - The connection to service named com.apple.nsurlstorage-cache was invalidated
Summary: The connection to service named com.apple.nsurlstorage-cache was invalidated
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 3.9
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-02-18 17:03 UTC by John Miller [MSFT]
Modified: 2016-05-11 13:47 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description John Miller [MSFT] 2015-02-18 17:03:25 UTC
**Overview:**

   Each and every time I attempt to build (debug or ad-hoc), the connection between the Visual Studio plugin and the Xamarin iOS Build Host fails, with the following messages appearing in the Xamarin Log:

[12-Feb-2015 18:08:44] Handling with command: [ExecuteTask: CommmandUrl=ExecuteTask] (11)
[12-Feb-2015 18:08:44] Attempting to acquire command execution lock, timeout set to 00:10:00
[12-Feb-2015 18:08:46] Request handled in 2.289ms
[12-Feb-2015 18:08:46] Request handled in 2.21ms
[2015-02-12 18:08:48.2] nwi_state: registration failed (1000000)
[2015-02-12 18:08:53.1] nwi_state: registration failed (1000000)
[2015-02-12 18:08:53.4] NSDebugDescription = "The connection to service named com.apple.nsurlstorage-cache was invalidated.";
[2015-02-12 18:09:04.7] nwi_state: registration failed (1000000)
[2015-02-12 18:09:05.0] NSDebugDescription = "The connection to service named com.apple.nsurlstorage-cache was invalidated.";
The build host has been disconnected
Trying to connect to the build server 1/20
Trying to connect to the build server 2/20
The build host has been connected successfully!
[12-Feb-2015 18:09:16] Apple SDK developer root: /Applications/Xcode.app/Contents/Developer
command execution lock, timeout set to 00:10:00
[12-Feb-2015 18:09:18] Command [Login: CommmandUrl=Login] finished (10)
[12-Feb-2015 18:09:18] Request handled in 17.946ms
[12-Feb-2015 18:09:18] Got connection from Visual Studio (log)
[12-Feb-2015 18:09:18] Handling with command: [ListDevices: CommmandUrl=ListDevices] (11)
[12-Feb-2015 18:09:18] Attempting to acquire command execution lock, timeout set to 00:10:00
[12-Feb-2015 18:09:19] Command [ListDevices: CommmandUrl=ListDevices] finished (11)
[12-Feb-2015 18:09:19] Request handled in 184.391ms
[12-Feb-2015 18:09:19] Request handled in 17.109ms

**Build Date & Platform:**

   XVS: 3.9.289

   Build Host: 
=== Xamarin Studio ===

Version 5.7.1 (build 17)
Installation UUID: f5d22be2-3489-4078-a71e-de06122884d2
Runtime:
Mono 3.12.0 ((detached/de2f33f)
GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

Package version: 312000076

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.20.0.28 (Business Edition)
Android SDK: /Users/conorbreen/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
Supported Android versions:
2.1 (API level 7)
2.2 (API level 8)
2.3 (API level 10)
3.1 (API level 12)
4.0.3 (API level 15)
4.4 (API level 19)
Java SDK: /usr
No Java runtime present, requesting install.

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.1.1 (6611)
Build 6A2008a

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.6.1.20 (Business Edition)
Hash: 3b3ef43
Branch:
Build date: 2015-01-24 09:42:21-0500

=== Xamarin.Mac ===

Not Installed

=== Build Information ===

Release ID: 507010017
Git revision: 0bc7d3550b6b088ac25b08dcf7bbe73bcc8658b3
Build date: 2015-02-03 19:43:29-05
Xamarin addins: f7b7d34419c9ec24501bfa7c658e80a6305613e0

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.2

**Additional Information:**

   I see from the fix logs (http://developer.xamarin.com/releases/vs/xamarin.vs_3/xamarin.vs_3.8/) the issue described above was supposedly fixed in the Xamarin 3.8 release, however it persists for me. If I rollback to the last version of Xamarin pre-iOS8/64-bit support (v3.7 I think?) I can build my solution (debug & ad-hoc IPA) with no problems (I've had to do this twice now, by the way).
Comment 1 Joaquin Jares 2016-05-11 13:47:11 UTC
The build host has completely changed and this bug is not a repro anymore. Marking as fixed for verification.