Bug 2715 - MissingMethodException when launching MVC application on MonoDevelop 2.8.5.
Summary: MissingMethodException when launching MVC application on MonoDevelop 2.8.5.
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: System.Security ()
Version: 2.10.x
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-01-02 18:12 UTC by gcaseres
Modified: 2016-04-16 09:52 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description gcaseres 2012-01-02 18:12:44 UTC
Using Mono 2.10.6
Creating a new ASP.NET MVC 2 Solution.

Switched to Mono 2.10 Runtime.

I get the "Assembly not available for MONO / .NET 4.0" error.
So I delete that reference, and add a new reference to System.Web.Mvc on "lib\mono\gac\System.Web.Mvc\2.0.0.0__31bf3856ad364e35"

Now, when I try to run the application, I get the following exception:

System.MissingMethodException: Method not found: 'Mono.WebServer.XSPWebSource..ctor'.



Application Stack:



Adding applications '/:.'...

Registering application:

    Host:          any

    Port:          any

    Virtual path:  /

    Physical path: D:\documentos\Projects\dotNET4DB\ColeccionesWeb\

Handling exception type MissingMethodException

Message is Method not found: 'Mono.WebServer.XSPWebSource..ctor'.

IsTerminating is set to True

System.MissingMethodException: Method not found: 'Mono.WebServer.XSPWebSource..ctor'.



Server stack trace: 

  at (wrapper managed-to-native) System.Runtime.Remoting.RemotingServices:InternalExecute (System.Reflection.MethodBase,object,object[],object[]&)

  at System.Runtime.Remoting.RemotingServices.InternalExecuteMessage (System.MarshalByRefObject target, IMethodCallMessage reqMsg) [0x000c2] in C:\cygwin\tmp\monobuild\build\BUILD\mono-2.10.6\mcs\class\corlib\System.Runtime.Remoting\RemotingServices.cs:138 



Exception rethrown at [0]: 



  at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke (System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy rp, IMessage msg, System.Exception& exc, System.Object[]& out_args) [0x001f0] in C:\cygwin\tmp\monobuild\build\BUILD\mono-2.10.6\mcs\class\corlib\System.Runtime.Remoting.Proxies\RealProxy.cs:247 

[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.MissingMethodException: Method not found: 'Mono.WebServer.XSPWebSource..ctor'.





Server stack trace: 


  at (wrapper managed-to-native) System.Runtime.Remoting.RemotingServices:InternalExecute (System.Reflection.MethodBase,object,object[],object[]&)


  at System.Runtime.Remoting.RemotingServices.InternalExecuteMessage (System.MarshalByRefObject target, IMethodCallMessage reqMsg) [0x000c2] in C:\cygwin\tmp\monobuild\build\BUILD\mono-2.10.6\mcs\class\corlib\System.Runtime.Remoting\RemotingServices.cs:138 





Exception rethrown at [0]: 





  at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke (System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy rp, IMessage msg, System.Exception& exc, System.Object[]& out_args) [0x001f0] in C:\cygwin\tmp\monobuild\build\BUILD\mono-2.10.6\mcs\class\corlib\System.Runtime.Remoting.Proxies\RealProxy.cs:247 

Missing method Mono.WebServer.XSPWebSource::.ctor(IPAddress,int,SecurityProtocolType,X509Certificate,PrivateKeySelectionCallback,bool,bool,bool) in assembly C:\PROGRA~1\MONO-2~1.6\lib\mono\gac\Mono.WebServer2\0.4.0.0__0738eb9f132ed756\Mono.WebServer2.dll, referenced in assembly C:\PROGRA~1\MONO-2~1.6\lib\mono\gac\xsp4\2.10.2.0__0738eb9f132ed756\xsp4.exe
Comment 1 gcaseres 2012-01-03 20:32:45 UTC
I've copied Mono.WebServer2.dll from: 

{MONO-INSTALL-DIR}\lib\mono\gac\Mono.WebServer2\0.4.0.0__0738eb9f132ed756 

to my application bin folder.

I execute and the exception is not thrown, but after firefox starts it just keeps waiting for a server response and nothing happens.

I hope this is a clue.
Comment 2 Marek Safar 2016-04-16 09:52:10 UTC
Please reopen if this issue is still happening with Mono 4.4