Bug 27077 - Mono 3.12 crashes with/in libpthread
Summary: Mono 3.12 crashes with/in libpthread
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: General ()
Version: 3.12.0
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-02-15 15:31 UTC by Cole Mickens
Modified: 2015-02-25 10:32 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Cole Mickens 2015-02-15 15:31:44 UTC
I recently switched one of my ASP.NET vNext projects from mono 3.10 to 3.12, and I'm now experiencing this SIGSERV when running `kpm restore`.

https://gist.githubusercontent.com/anonymous/2fed58f9b861b8ef76b0/raw/73079f49e185ea8ebbaeb9a1ca1921e823c592c2/gistfile1.txt

Stacktrace:


Native stacktrace:

        mono() [0x4accac]
        mono() [0x50451f]
        mono() [0x42a7c7]
        /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0(+0xf0a0) [0x2b464c3850a0]
        mono() [0x585af3]
        mono() [0x582484]
        mono() [0x61e0b6]
        /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0(+0x6b50) [0x2b464c37cb50]
        /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(clone+0x6d) [0x2b464c66e70d]

Debug info from gdb:


=================================================================
Got a SIGSEGV while executing native code. This usually indicates
a fatal error in the mono runtime or one of the native libraries 
used by your application.
=================================================================
Comment 1 Rodrigo Kumpera 2015-02-22 19:54:45 UTC
Please install debug symbols for mono and gdb on your server so you can get a good backtrace with symbols. Report back with those otherwise this report is not actionable.
Comment 2 Cole Mickens 2015-02-24 21:22:53 UTC
I've made a number of changes to my configuration: different inputs to `kpm`, base docker image and I'm using mono-3.12.0-branch. With these changes, I can no longer repro. If I do wind up repro-ing again, I now have mono from source and gdb available in my image.
Comment 3 Rodrigo Kumpera 2015-02-25 10:32:17 UTC
That would definitely be helpful.