Bug 26614 - [Android] Image within custom renderer fails to display
Summary: [Android] Image within custom renderer fails to display
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 1.3.2
Hardware: PC Mac OS
: High major
Target Milestone: 1.3.4
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-01-31 13:31 UTC by Cody Beyer (MSFT)
Modified: 2015-02-11 05:11 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Cody Beyer (MSFT) 2015-01-31 13:31:48 UTC
### Description

Using a custom renderer to display an image fails in Android, but does not fail in iOS

### Test Case

https://github.com/JC-Chris/BrokenRendererXamForms1_3_2_6313

### Steps to Reproduce

1. Down and open above linked test case
2. Deploy to Android Emulator or device

### Expected Behavior

Image displays, demonstrated on iOS Simulator: https://www.dropbox.com/s/2rrq1wgi5tokcys/Screenshot%202015-01-31%2010.27.09.png?dl=0

### Actual Behavior

Image is not displayed in Android https://www.dropbox.com/s/czxpzsg2b6linm8/Screenshot%202015-01-31%2010.29.41.png?dl=0

### Version

=== Xamarin Studio ===

Version 5.7.1 (build 14)
Installation UUID: 3e4348fa-e0b3-46a4-8426-58f27e19159e
Runtime:
	Mono 3.12.0 ((detached/a813491)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 312000068

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.1.1 (6611)
Build 6A2008a

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.6.1.20 (Business Edition)
Hash: 3b3ef43
Branch: 
Build date: 2015-01-24 09:42:21-0500

=== Xamarin.Mac ===

Version: 1.12.0.4 (Business Edition)

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.20.0.28 (Business Edition)
Android SDK: /Users/codybeyer/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.1    (API level 7)
		2.2    (API level 8)
		2.3    (API level 10)
		3.1    (API level 12)
		4.0    (API level 14)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.8.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_25-b17)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.25-b02, mixed mode)

=== Build Information ===

Release ID: 507010014
Git revision: a4dd61ad7f8b3695be4b17bcb5c3ae6b81438cf7
Build date: 2015-01-19 15:21:09-05
Xamarin addins: 081208fe3bbf40e24a562867c6c7fba20a9b94b6

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.2
Darwin Codys-MacBook-Pro.local 14.1.0 Darwin Kernel Version 14.1.0
    Mon Dec 22 23:10:38 PST 2014
    root:xnu-2782.10.72~2/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Prashant manu 2015-02-02 02:02:40 UTC
Checked on emulator and we are not getting Image in Android.
Screencast: http://www.screencast.com/t/4kidFi9ynpA

Supplement Info:
IDE Log: https://gist.github.com/saurabh360/5d544bfd0a2847c1e933
Application Output: https://gist.github.com/saurabh360/ae807d25b6677e27524d
Android tools Log: https://gist.github.com/saurabh360/808991085a0d37513b6d

Environment Info:
Xamarin Studio
Version 5.7.1 (build 14)
Installation UUID: 0b7eaebc-a0ed-4b58-81df-91e378cad28c
Runtime:
	Mono 3.12.0 ((detached/a813491)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 312000068

Xamarin.Android
Version: 4.20.0.28 (Trial Edition)
Android SDK: /Users/Admin_Mac/Desktop/Anddk/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.1    (API level 7)
		2.2    (API level 8)
		2.3    (API level 10)
		3.1    (API level 12)
		4.0    (API level 14)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_25-b15)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.25-b01, mixed mode)

Apple Developer Tools
Xcode 6.1.1 (6611)
Build 6A2008a

Xamarin.iOS
Version: 8.9.1.18 (Business Edition)
Hash: 177810c
Branch: master
Build date: 2015-01-28 06:51:35-0500

Xamarin.Mac
Version: 1.12.0.4 (Business Edition)

Build Information
Release ID: 507010014
Git revision: a4dd61ad7f8b3695be4b17bcb5c3ae6b81438cf7
Build date: 2015-01-19 15:21:09-05
Xamarin addins: 081208fe3bbf40e24a562867c6c7fba20a9b94b6

Operating System
Mac OS X 10.10.2
Darwin Admin-Macs-Mac-mini.local 14.1.0 Darwin Kernel Version 14.1.0
    Thu Nov 13 18:36:56 PST 2014
    root:xnu-2782.10.65~2/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 3 Jason Smith [MSFT] 2015-02-09 16:03:06 UTC
Should be fixed in 1.3.4-pre1

On that note you will get better performance if you use a VisualElementRenderer instead of a ViewRenderer (since it is a simpler class that wont attempt to handle a packed control).
Comment 4 Parmendra Kumar 2015-02-11 05:11:35 UTC
I have checked this issue with Xam.Forms 1.3.4.6328-pre2 and now its working fine.

Hence closing this issue.