Bug 2631 - Debugger hangs when drilling down type in Android app
Summary: Debugger hangs when drilling down type in Android app
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Debugger ()
Version: Trunk
Hardware: PC Windows
: Low major
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
: 10964 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-12-23 20:07 UTC by Mikayla Hutchinson [MSFT]
Modified: 2013-06-19 13:18 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Mikayla Hutchinson [MSFT] 2011-12-23 20:07:30 UTC
The debugger hangs the MD UI when drilling down into the base type when debugging a M4A app on simulator. It appears to be blocking the UI when retrieving type information.
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2012-01-09 16:49:56 UTC
There's definitely some lag, but it's not too bad. Takes ~1/2 second or so to expand "base" for objects of type Button, for example.

Ideally we wouldn't block the UI at all and have some sort of asynchronous query to the debugger, but this'll take a lot of work which probably isn't worth spending time on until we get other more important issues out of the way.
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2013-03-08 18:02:01 UTC
*** Bug 10964 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Saurabh 2013-06-19 13:18:01 UTC
Today, We have checked this issue with following builds:

Win 7  and 8
MFA 4.7.10024
XS 4.0.9

Now, We are able to expand the debugger values and XS is not gets hang. 

Here is the screencast for the same: http://screencast.com/t/XVmPGy6b



Hence marking this as Verified Fixed.