Bug 26160 - When user start profiling an iOS app with iOS simulator, it seems that app crashes on simulator.
Summary: When user start profiling an iOS app with iOS simulator, it seems that app cr...
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: master
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-01-19 09:25 UTC by Udham Singh
Modified: 2015-02-02 13:45 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Comment 1 Udham Singh 2015-01-19 12:35:57 UTC
And update to the above issue. 
Screencast : http://www.screencast.com/t/QswWWZp86Y
Comment 2 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-02-02 11:32:25 UTC
I can't reproduce any iOS crashes.

However note that the app must launch in 20s, otherwise iOS will kill it, and it looks like the Xamarin Profiler is doing something strange, because it's very laggy and it's using 200% cpu.

My guess is that the profiler is slowing down the app launch enough for the app to hit the 20s limit, and that's causing the app to exit.

The simulator log (simulator's menu Debug -> Open System Log) would confirm this, can you get this and attach it to the bug report?
Comment 3 Udham Singh 2015-02-02 11:57:51 UTC
Please find the simulator log https://gist.github.com/Udham1/d04a3d542dc20113d3b0
Screencast : http://www.screencast.com/t/77xC8am9xj

Thanks!
Comment 4 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-02-02 13:45:49 UTC
From the logs it doesn't look like the app crashed, it looks like nothing at all happened to the app (which would be consistent with a hang, either because the app itself hangs, or because it's waiting for Xamarin.Profiler to do something.

My first course of action would be to fix the cpu usage in Xamarin.Profiler, then it's possible this would go away as well.