Bug 26009 - When using OnDevice for Font in Xaml Causes exception when building with ARM64 Slice for device
Summary: When using OnDevice for Font in Xaml Causes exception when building with ARM6...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 1.3.1
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-01-14 07:20 UTC by Alex Blount
Modified: 2016-04-08 19:35 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample project. Run on device with ARM64 slice (4.11 MB, application/zip)
2015-01-14 07:20 UTC, Alex Blount
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Alex Blount 2015-01-14 07:20:33 UTC
Created attachment 9349 [details]
Sample project. Run on device with ARM64 slice

You receive the following error:

Attempting to JIT compile method '(wrapper runtime-invoke) <Module>:runtime_invoke_Font_object (object,intptr,intptr,intptr)' while running with --aot-only. See http://docs.xamarin.com/ios/about/limitations for more information.
Comment 1 asimk 2015-01-15 10:03:45 UTC
I have checked this issue with the help of sample app attached in bug description and observed that app is getting  Crashed on iOS as shown in Screencast. http://www.screencast.com/t/yRgh9j07O0B
I have also check this issue with Android Simulator as its working fine on this.

@Alex, I am not sure that this is the exact issue which you have faced. If not then please tell me what additional step we need to follow to reproduce this issue.

Device Log:
https://gist.github.com/RamChBachkheti/fe516ad914d804f92e00
Ide Log:
https://gist.github.com/RamChBachkheti/768bd1676bf55c0e0d7a

Environment Info:
=== Xamarin Studio ===

Version 5.7.1 (build 5)
Installation UUID: 0b7eaebc-a0ed-4b58-81df-91e378cad28c
Runtime:
 Mono 3.12.0 ((detached/a813491)
 GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

 Package version: 312000068

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.2 (6758)
Build 6C107a

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.6.0.52 (Business Edition)
Hash: 7c4c2c5
Branch: 
Build date: 2015-01-08 22:29:16-0500

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.20.0.28 (Trial Edition)
Android SDK: /Users/Admin_Mac/Desktop/Anddk/android-sdk-macosx
 Supported Android versions:
  2.1    (API level 7)
  2.2    (API level 8)
  2.3    (API level 10)
  3.1    (API level 12)
  4.0    (API level 14)
  4.0.3  (API level 15)
  4.1    (API level 16)
  4.2    (API level 17)
  4.3    (API level 18)
  4.4    (API level 19)
  4.4.87 (API level 20)
  5.0    (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_25-b15)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.25-b01, mixed mode)

=== Xamarin.Mac ===

Version: 1.12.0.3 (Business Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 507010005
Git revision: ef2b158f8e0495f6b696d97f1dc0b8208577a5a8
Build date: 2015-01-15 03:32:55-05
Xamarin addins: 12ef44f5cd3bba34b1982969f0d6a8d881ed00c9

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.2
Darwin Admin-Macs-Mac-mini.local 14.1.0 Darwin Kernel Version 14.1.0
    Thu Nov 13 18:36:56 PST 2014
    root:xnu-2782.10.65~2/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Alex Blount 2015-01-15 17:08:25 UTC
In the screencast you are showing running on the simulator. This is only an issue that occurs when running on iOS device. I have added a screencast below with env information.

http://www.screencast.com/t/okJCNxznren

Environment Info:

=== Xamarin Studio ===

Version 5.7 (build 661)
Installation UUID: 7fd88f4b-6619-4dc9-bf03-f3062d7904dc
Runtime:
	Mono 3.12.0 ((detached/a813491)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 312000068

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.1.1 (6611)
Build 6A2008a

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.6.0.51 (Business Edition)
Hash: dfb682f
Branch: 
Build date: 2015-01-08 13:39:32-0500

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.20.0.28 (Business Edition)
Android SDK: /Users/alexblount/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.1    (API level 7)
		2.2    (API level 8)
		2.3    (API level 10)
		3.1    (API level 12)
		4.0.3  (API level 15)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-466.1-11M4716)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-466.1, mixed mode)

=== Xamarin.Mac ===

Not Installed

=== Build Information ===

Release ID: 507000661
Git revision: b70bab61da996da29045ea8ee8aed1a6faedbe78
Build date: 2015-01-05 16:31:31-05
Xamarin addins: 82f6c71490562d6cd125a09287f441902fdac3d7

=== Operating System ===

Mac OS X 10.10.2
Darwin Alexs-Dev-Mac.local 14.1.0 Darwin Kernel Version 14.1.0
    Sun Dec 28 21:20:58 PST 2014
    root:xnu-2782.10.72~3/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 3 asimk 2015-01-16 09:10:08 UTC
@Alex,
I have already checked this issue with device also, but not getting same error as you mention in Bug description. I have attached screencast of simulator because I am getting crash on device with same behavior. 

I just want to confirm that is this the same issue that you are facing or different issue ?

If I missed anything else to reproduce this issue then please provide me more detail like steps to reproduce this issue. If you have a chance please provide us device log and IDE log.

You can get device log from XCode >> Windows >> Device >> Select your device >> select Your App name

and IDE Log from Help >> open log directory >> ide.log
Comment 4 Paul DiPietro [MSFT] 2016-04-08 19:35:29 UTC
Thank you for taking the time to submit this report. After reviewing the description of this bug, we believe it no longer affects the current version of Xamarin.Forms. If you are still experiencing the issue after updating your packages, please reopen this report with an attached reproduction.


For your convenience, we have created some reproduction best practices viewable here: https://gist.github.com/jassmith/92405c300e54a01dcc6d

Warm regards,
Xamarin Forms Team