Bug 2549 - Events on UiSplitViewController stopped working in MonoToch 5.0.4
Summary: Events on UiSplitViewController stopped working in MonoToch 5.0.4
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.iOS.dll ()
Version: 5.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-12-16 16:32 UTC by Jon Lipsky
Modified: 2013-12-05 18:36 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Jon Lipsky 2011-12-16 16:32:38 UTC
Hi,

The events on UISplitViewController stopped working in MonoTouch 5.0.4.  Specifically the following stopped working:

mySplitViewController.WillShowViewController += SplitViewWillShow;
mySplitViewController.WillPresentViewController += SplitViewWillPresent;
mySplitViewController.WillHideViewController += SplitViewWillHide;

It's easy enough to work around by using a delegate; however the event approach had been working since the beginning.  Luckily, I caught this before submitting my next version to Apple for approval.
Comment 1 Sebastien Pouliot 2011-12-16 20:18:24 UTC
It's weird because the CoreAnimation sample (from xamarin/monotouch-samples on github) works for me.

Can you tell me what was the last/previous, known to work, version of MonoTouch you used ? and attach a small, self-contained, test case so I can reproduce the issue ?

Thanks!
Comment 2 Jon Lipsky 2011-12-16 23:14:56 UTC
Hi Sebastien,

The last/previous version known to work was 5.0.3.  I try to keep up to date on all the upgrades as they come out.  

It will take me a day or so to create a small sample, as it was TouchDraw that had these issues and it's a pretty large code base at this point.

Jon...
Comment 3 Sebastien Pouliot 2011-12-19 11:33:56 UTC
Jon, you might want to try the CoreAnimation sample from 
https://github.com/xamarin/monotouch-samples
if it works then the problem is likely elsewhere (and will make the sample more important)
Comment 4 PJ 2013-11-19 17:05:48 UTC
This bug has been in the NEEDINFO state with no changes for the last 90 days. Can we put this back into the NEW or CONFIRMED state, or are we still awaiting response?

If there is no change in the status of this bug over the next two weeks, this bug will be marked as NORESPONSE.
Comment 5 PJ 2013-12-05 18:36:16 UTC
This bug has not been changed from the NEEDINFO state since my previous comment, marking as RESOLVED NORESPONSE.

Please feel free to REOPEN this bug at any time if you are still experiencing the issue. Please add the requested information and set the bug back to the NEW (or CONFIRMED) state.