Bug 25343 - VS fails to connect to debugger for large solutions
Summary: VS fails to connect to debugger for large solutions
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 3.8
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-12-12 12:47 UTC by Prashant Cholachagudda
Modified: 2016-12-22 21:29 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Prashant Cholachagudda 2014-12-12 12:47:59 UTC
VS fails to connect to debugger or simulator goes blank when debugging large solution.
Where XS on Mac and small solutions on VS works just fine

Build host log:

Starting debug on:iPhone 4s iOS 8.1

Launching Application for debugging...

Starting debug session...
This is the log from Xamarin.Build Host:

[14-Nov-2014 15:45:39] Command [Info: CommmandUrl=Info] finished (19)
[14-Nov-2014 15:45:39] Request handled in 4.771ms
[14-Nov-2014 15:45:39] Handling with command: [StartDebugProxy:
CommmandUrl=StartDebugProxy] (19)
[14-Nov-2014 15:45:39] Attempting to acquire command execution lock,
timeout set to 00:10:00
[14-Nov-2014 15:45:39] Unable to establish debugger connection.
[14-Nov-2014 15:45:39] Finishing Output (log:writer) Thread...
[14-Nov-2014 15:45:39] Exception: Exception type:
System.OperationCanceledException
The operation was canceled.
at Xamarin.MacDev.AggregateAsyncResult.CheckError (Boolean cancelled)
[0x00000] in <filename unknown>:0
at Xamarin.MacDev.IPhoneCommandConnection.EndStartDebugger (IAsyncResult
result, System.IO.Stream& transport, System.IO.Stream& output) [0x00000] in
<filename unknown>:0
at Mtb.Server.Proxy.DebugProxy.StartDebugger_Callback (IAsyncResult
result) [0x00000] in <filename unknown>:0
[14-Nov-2014 15:45:39] Warning: Socket 'VS log connnection' failed, a
lingering socket may remain open. The socket is not connected
[14-Nov-2014 15:45:39] Unable to establish debugger connection.
[14-Nov-2014 15:45:39] Exception: Exception type:
System.ObjectDisposedException
The object was used after being disposed.
at System.Net.Sockets.Socket.EndAccept (System.Byte[]& buffer,
System.Int32& bytesTransferred, IAsyncResult asyncResult) [0x00000] in
<filename unknown>:0
at System.Net.Sockets.Socket.EndAccept (IAsyncResult result) [0x00000] in
<filename unknown>:0
at Xamarin.MacDev.IPhoneTcpCommandConnection.EndConnectStream
(IAsyncResult result) [0x00000] in <filename unknown>:0
at
Xamarin.MacDev.IPhoneCommandConnection.ExecuteCommand_ConnectedCommandStream
(IAsyncResult ar) [0x00000] in <filename unknown>:0
[14-Nov-2014 15:45:39] Command [StartDebugProxy:
CommmandUrl=StartDebugProxy] finished (19)
[14-Nov-2014 15:45:39] Request handled in 29.493ms
[14-Nov-2014 15:45:40] Got connection from Visual Studio (log)
[14-Nov-2014 15:45:40] Handling with command: [DebugApplication:
CommmandUrl=DebugApplication] (16)
[14-Nov-2014 15:45:40] Attempting to acquire command execution lock,
timeout set to 00:10:00
[14-Nov-2014 15:45:40] Waiting for application to connect to us. Timeout
set to 00:05:00
[14-Nov-2014 15:45:40] Starting /Developer/MonoTouch/usr/bin/mtouch
-sdkroot "/Applications/Xcode.app/Contents/Developer" --launchsim
"/Users/sam/Library/Caches/Xamarin/mtbs/builds/NeofonieAPPPrototypeiOS/06a84d02725f00a885fe21709679b90d/bin/iPhoneSimulator/iOSProtype/NeofonieAPPPrototypeiOS.app"
-stdout
"/Users/sam/Library/Logs/Xamarin/MonoTouchVS/Simulator/NeofonieAPPPrototypeiOS/06a84d02725f00a885fe21709679b90d/out.log"
-stderr
"/Users/sam/Library/Logs/Xamarin/MonoTouchVS/Simulator/NeofonieAPPPrototypeiOS/06a84d02725f00a885fe21709679b90d/err.log"
--device=:v2:runtime=com.apple.CoreSimulator.SimRuntime.iOS-8-1,devicetype=com.apple.CoreSimulator.SimDeviceType.iPhone-4s
-argument=-monodevelop-port -argument=60010 -sdk 8.1
[14-Nov-2014 15:45:43] Request handled in 3.629ms
[14-Nov-2014 15:45:45] stdout: Starting iPhone 4s
Launching application
Application launched. PID = 6069
Press enter to terminate the application
>
Application Terminated
Comment 2 Parmendra Kumar 2014-12-31 07:04:15 UTC
I have tried to reproduce this issue at our end but I am not able to reproduce this issue.
Could you please provide us sample project so that we can reproduce it at our end.
We are not able to download the attached sample in comment 1 due to some authentication.
Comment 3 Jose Gallardo 2016-12-22 21:29:30 UTC
Resolving as NoResponse.
Please feel free to reopen the bug if needed.
Thanks