Bug 2408 - Error while attempting to debug
Summary: Error while attempting to debug
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 2371
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 5.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-12-07 21:14 UTC by Walter
Modified: 2011-12-08 08:59 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 2371

Description Walter 2011-12-07 21:14:24 UTC
When attempting to debug against a iPod Touch running 5.0.1 I get this output.  I am filing this report because the printout requests that we do.

I am running 

Please ensure your device is connected...
Connected to: Walter’s iPod Touch 4
error MT0000: Unexpected error - Please fill a bug report at http://bugzilla.xamarin.com
System.Exception: AMDeviceStartService returned: 0xe8000022
at MonoTouch.Installation.Device.StartService (MonoTouch.CoreFoundation.CFString) <0x000a7>
at MonoTouch.Debugging.AppListService.GetApplicationList (MonoTouch.Installation.Device) <0x00043>
at MonoTouch.Installation.Installer.KillApplication (MonoTouch.Installation.Device,string) <0x00067>
at MonoTouch.Installation.Installer/<KillApplication>c__AnonStorey6.<>m__5 (MonoTouch.Installation.Device) <0x00017>
at MonoTouch.Installation.Installer/<ExecuteWithSession>c__AnonStorey3.<>m__2 (object,System.EventArgs) <0x000ef>
at MonoTouch.Installation.Device.NotificationCallback (MonoTouch.Installation.Device/am_device_notification_callback_info&) <0x0006e>
at (wrapper native-to-managed) MonoTouch.Installation.Device.NotificationCallback (MonoTouch.Installation.Device/am_device_notification_callback_info&) <0x0003f>
at (wrapper managed-to-native) MonoTouch.CoreFoundation.CFRunLoop.CFRunLoopRun () <0x00003>
at MonoTouch.CoreFoundation.CFRunLoop.Run () <0x0000b>
at MonoTouch.Installation.Installer.ExecuteWithSession (MonoTouch.Installation.Installer/Executor) <0x000d7>
at MonoTouch.Installation.Installer.KillApplication (string) <0x0005f>
at MTouch.Main2 (string[]) <0x03b2b>
at MTouch.Main (string[]) <0x0001f>



my setup is :

MonoDevelop 2.9.1
Installation UUID: 5c2f4e78-4464-40ca-ab54-400181435e7a
Runtime:
	Mono 2.10.7 (tarball Mon Dec  5 20:41:19 EST 2011)
	GTK 2.24.8
	GTK# (2.12.0.0)
Apple Developer Tools:
	 Xcode 4.2 (828)
	 Build 4D177b
Monotouch: 5.1.1
Mono for Android: 4.0.0.60565479
Build information:
	Release ID: 20901000
	Git revision: d2667f248cc61fbedadae241859688fa7f1daeff
	Build date: 2011-12-06 16:40:52+0000
Operating System:
	Mac OS X 10.7.2
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2011-12-08 08:59:09 UTC
This has been fixed, and the fix will be included in MonoTouch 5.1.2.

There is a workaround: Open Xcode with the device connected (and then you can close it again immediately). You have to do this every time you reboot your device.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 2371 ***