Bug 23977 - [iOS]System.Xml test crash on device with Release w/llvm+thumb
Summary: [iOS]System.Xml test crash on device with Release w/llvm+thumb
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: master
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: 8.6.0
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-21 18:15 UTC by GouriKumari
Modified: 2014-12-01 12:28 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description GouriKumari 2014-10-21 18:15:12 UTC

    
Comment 1 GouriKumari 2014-10-21 18:23:23 UTC
Steps to reproduce:
Update System to Xamarin.iOS 2803709 and to corresponding mono and maccore.
Execute System.Xml tests on device

Actual Behaviour:
NullPrefix in XmlAttributeTest crash on device.

Console Log: https://gist.github.com/GouriKumari/7b4b2ecfebb201e1f1f3
Test Log: https://gist.github.com/GouriKumari/50332e442bf43243c940
Crash Log: https://gist.github.com/GouriKumari/82e205089005c856e07c

Test Env:
Test Env:
System.Xml test
Podtouch 5 gen 8.0
Xcode6.1
Comment 2 Sebastien Pouliot 2014-11-18 11:27:16 UTC
Works fine for me - but there were several LLVM bumps in the last month (that could have solved it).
Comment 3 GouriKumari 2014-12-01 12:28:43 UTC
Verified with Xamarin.iOS 8.6.0: d7f166d

System.Xml (Classic APi) (armv7 binary)
Debug config : https://gist.github.com/GouriKumari/aa5deb51e9575b983137
Release|llvm: https://gist.github.com/GouriKumari/f9cb98e670050b918a0f

System.Xml (Unified Api) (armv7+arm64 binary)
Debug Config: https://gist.github.com/GouriKumari/cfd73111e25c67e60e71
Release|llvm: https://gist.github.com/GouriKumari/e334241d8a8c1b743282

Test  Env:
Xamarin Studio
Version 5.7 (build 612)
Installation UUID: 5ed3a124-4b77-4c6f-beb9-c830fd815e2a
Runtime:
	Mono 3.10.0 ((detached/92c4884)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 310000031

Apple Developer Tools
Xcode 6.1 (6602)
Build 6A1052c

Xamarin.iOS
Version: 8.6.0.12 (Enterprise Edition)
Hash: d7f166d
Branch: 
Build date: 2014-11-26 16:26:26-0500

Device:
iPodTouch5 gen 8.0