Bug 23842 - Android Player crashes on startup - NS_ERROR_FAILURE
Summary: Android Player crashes on startup - NS_ERROR_FAILURE
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Android Player
Classification: Xamarin
Component: Player ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- major
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
: 24474 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-15 10:11 UTC by Mike Bluestein
Modified: 2015-01-15 08:45 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Log file (786 bytes, application/octet-stream)
2014-11-03 12:39 UTC, Mike Bluestein
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Mike Bluestein 2014-10-15 10:11:22 UTC
It works OK on my MacBook Air running Mavericks but crashes on startup on my MBP running Yosemite.

This is in the log:

10/15/14 10:06:21.453 AM com.apple.xpc.launchd[1]: (com.xamarin.XamarinAndroidPlayer.307320[1412]) Service exited with abnormal code: 1

Let me know if there's any other log info I can capture to help you diagnose this.
Comment 1 Will Schaller 2014-10-20 13:33:54 UTC
Hi Mike, could you post the contents of DeviceManagerLog and AndroidPlayerLog in /Library/XAP/Log, if they exist please? Thanks
Comment 2 Mike Bluestein 2014-11-03 12:39:58 UTC
Created attachment 8603 [details]
Log file
Comment 3 Mike Bluestein 2014-11-04 15:40:13 UTC
I installed Virtual Box manually and then ran the Android Player install and I can run it now.
Comment 4 Will Schaller 2014-12-16 12:42:17 UTC
*** Bug 24474 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 Will Schaller 2015-01-15 08:45:18 UTC
This is fixed in update 0.2.5. Issue was related to a VirtualBox bug on OSX where kext modules are sometimes not properly loaded. XAP now detects if this is the case and reloads the kext modules.