Bug 23815 - Certain keys don't work from the keyboard to the Player
Summary: Certain keys don't work from the keyboard to the Player
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Android Player
Classification: Xamarin
Component: Player ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-14 10:01 UTC by dwesty
Modified: 2015-10-23 03:28 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description dwesty 2014-10-14 10:01:36 UTC
": _ / " keys dont work from Mac keyboard to the device. Letters and numbers work fine but special keys have issues.
Comment 1 Will Schaller 2014-12-16 12:03:56 UTC
This is fixed in master, will be in the next update- it will also require updated devices to be downloaded.
Comment 2 Will Schaller 2015-02-24 11:56:34 UTC
Fixed with new image updates available now
Comment 3 dwesty 2015-03-05 10:24:59 UTC
Updated play.... same issue  ": /" do not work in player
Comment 4 Patrick Lind 2015-06-11 10:58:51 UTC
Just installed Xamarin Android Player 0.3.7 on Mac and can confirm that ':' and '/' characters do not work.
Comment 5 Mark Simpson 2015-07-10 07:57:57 UTC
Do you have the latest devices images installed as well? I've just been testing 0.3.7 on Mac, with fresh downloads of the Nexus 4 (KitKat), (Lollipop) and (Jelly Bean) images. I cannot replicate this issue.
Can you ensure you are using the updated device images and confirm the system language and keyboard layout you are using.
Comment 6 dwesty 2015-07-13 17:08:19 UTC
removed the app and reinstalled the player and downloaded a fresh Nexus 4(Lollipop) issue persists.
Comment 7 Mark Simpson 2015-07-20 07:06:17 UTC
Can you please retest in the latest version (0.4.4.0), if it still does not work - can you let me know what language and regional settings your system is set to.
Comment 8 dwesty 2015-07-20 10:47:16 UTC
just updated to 4.4. Also deleted and downloaded the image for the nexus 4 lollipop. Issue still persists. 

Language: English
Region: United States

Mac OS-X 10.10.3
Comment 9 Ben Brewer 2015-07-21 11:31:46 UTC
*** Bug 29407 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 10 dwesty 2015-10-22 15:58:32 UTC
Just downloaded the latest and everything seems to work as expected
Comment 11 Mark Simpson 2015-10-23 03:28:12 UTC
Marking as resolved, as per comment 10.