Bug 23711 - Occasional error when building from command line "The Unknown Edition of Xamarin.iOS does not support building outside of Xamarin Studio"
Summary: Occasional error when building from command line "The Unknown Edition of Xama...
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 8.0.0
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-09 10:56 UTC by John Miller [MSFT]
Modified: 2014-12-23 15:59 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description John Miller [MSFT] 2014-10-09 10:56:08 UTC
**Overview:**

   Occasionally when building from the command line, an error is thrown:

"The Unknown Edition of Xamarin.iOS does not support building outside of Xamarin Studio. Please go to https://store.xamarin.com to upgrade to the Business Edition.?"

**Steps to Reproduce:**

   Unsure.

**Actual Results:**

   The occasional error message about a license, but the machine is licensed. 

**Expected Results:**

   No errors. 

**Build Date & Platform:**

   XI 8.0.0.63

**Additional Information:**

   Attached are the logs from a machine that had the issue.
Comment 3 Sebastien Pouliot 2014-12-23 15:59:24 UTC
All the known cases for this issue were fixed a few months ago (one cycle back at least). If not then please re-open with updated instructions to duplicate the issue.