Bug 23697 - Unable to edit Info.plist after installing latest Visual Studio extension
Summary: Unable to edit Info.plist after installing latest Visual Studio extension
Status: VERIFIED DUPLICATE of bug 23743
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 3.7
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-09 05:00 UTC by Greg Stevenson
Modified: 2015-01-06 02:10 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED DUPLICATE of bug 23743

Description Greg Stevenson 2014-10-09 05:00:25 UTC
Since upgrading to 3.7.203.0, when right clicking an iOS project, choose 'Properties', and clicking 'iOS Application' I get an error. 

This forum thread has also been posted with a few others encountering the same issue, including a screenshot: http://forums.xamarin.com/discussion/25514/unable-to-view-the-info-plist-after-updating-the-visual-studio-for-xamarin

According to @GuidoKirsten, creating a new project doesn't seem to suffer from the same problem so I'm unable to attach a sample project with repro steps.

I'm not entirely sure what has changed in my project, but the error was originally the same as the OP of that thread, but I've also had "Illegal characters in path" reported in that same window.
Comment 1 Greg Stevenson 2014-10-09 05:05:04 UTC
Here's a pastebin of my Info.plist: http://pastebin.com/5GgNtYGe
Comment 2 Parmendra Kumar 2014-10-09 09:39:56 UTC
I have checked this issue but I am not able to reproduce this, I have followed these steps:
1. Create a iOS application with XVS 3.7.201
2. Build it successfully
3. Update XVS to 3.7.203 (Tools->option->Xamarin->iOS setting->click to check now)
4. Open the application and its Build successfully.

If you have a chance, it might also be helpful to include build information and logs.

You can get build information and logs from here:

Build Information : VS => Help => About Microsoft Visual Studio => Copy Info

IDE logs: VS => Help => Zip Xamarin Logs.
Comment 3 Greg Stevenson 2014-10-09 11:39:45 UTC
VS Build information: http://pastebin.com/XGzJDwtF

IDE logs: https://www.dropbox.com/s/9kjiq7dg8sbc09j/23697.zip?dl=0
Comment 4 Jose Gallardo 2014-10-10 15:33:29 UTC
Hi Greg,

This bug actually is the same reported here:
https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=23743

We have a fix already implemented in our dev branch.

The error is only present on iOS projects with references to Shared projects (I guess that's your case).

I'm closing the bug as dup of 23743, which already has a fix on its way, but please reopen it if you have a different scenario and we'll investigate further.

Thanks!

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 23743 ***
Comment 5 Saurabh 2015-01-06 02:10:34 UTC
As per bug 23743 changing the status to Verified.