Bug 23674 - References not passed to btouch
Summary: References not passed to btouch
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: MSBuild ()
Version: XI 8.2.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
: 22135 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-07 17:21 UTC by Dave Dunkin
Modified: 2014-11-28 07:17 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Projects demonstrating the problem. (23.12 KB, application/zip)
2014-10-08 11:03 UTC, Dave Dunkin
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Dave Dunkin 2014-10-07 17:21:17 UTC
I have two native libraries, A and B. Library B references library A and uses types from A. I have a binding project for library B that references another binding project for library A. The binding project for library B fails to compile in Xamarin Studio because the binding definition references types in project A, but the reference to project A is not passed to btouch. I have to manually call btouch and pass the reference with /r.
Comment 1 Sadik Ali 2014-10-08 07:24:36 UTC
I have checked this issue but unable to reproduce this issue.

Could you please provide sample application and build information? So that we can reproduce this issue at our end.

You can get get build information form here:

Xamarin Studio => About Xamarin Studio => Show details => Copy Information
Comment 2 Dave Dunkin 2014-10-08 11:03:35 UTC
Created attachment 8351 [details]
Projects demonstrating the problem.

Note that LibraryB references LibraryA as both a project reference and as reference to the built assembly. This is just to demonstrate that neither method works.
Comment 3 Dave Dunkin 2014-10-08 11:03:51 UTC
=== Xamarin Studio ===

Version 5.5 (build 227)
Installation UUID: 092b839b-e4ba-41d0-8ccc-a3bdbc960f0d
Runtime:
	Mono 3.10.0 ((detached/633e444)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 310000020

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.1 (6539)
Build 6A1046a

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.2.0.193 (Business Edition)
Hash: 959c1e4
Branch: 
Build date: 2014-10-03 00:25:37-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.18.0 (Business Edition)
Android SDK: /Users/ddunkin/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		2.1    (API level 7)
		2.2    (API level 8)
		2.3    (API level 10)
		3.1    (API level 12)
		4.0    (API level 14)
		4.0.3  (API level 15)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-462-11M4609)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-462, mixed mode)

=== Xamarin.Mac ===

Version:

=== Build Information ===

Release ID: 505000227
Git revision: 7b721eeec7a2fa4c4f4de0ecd2aed4dc25edac95
Build date: 2014-10-02 15:53:38-04
Xamarin addins: 99ed56b428b31eba1efaace4d82188d6f334e6ca

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.5
Darwin WS1681.local 13.4.0 Darwin Kernel Version 13.4.0
    Sun Aug 17 19:50:11 PDT 2014
    root:xnu-2422.115.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 4 Dave Dunkin 2014-10-08 11:04:18 UTC
Information provided above.
Comment 5 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2014-10-14 12:35:34 UTC
Fixed.

monotouch/master: 1a8e16df51da87b5a329a519294d506a3fa2a735
Comment 6 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2014-10-17 04:06:45 UTC
*** Bug 22135 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 7 Atin 2014-11-28 07:17:59 UTC
Today, I have checked this issue with:
XS 5.7(build 596)
OSX 10.8.5

Now this issue doesn't exists, attached sample project is running successfully, without any error.

Hence closing this issue.